G4Media.ro

În premieră la Cluj, cele patru universități din oraș vor construi în…

Sursa foto: Pixabay

În premieră la Cluj, cele patru universități din oraș vor construi în parteneriat un „campus dual” pe un teren de 3,5 hectare. Proiectul va fi finanțat prin PNRR

Un campus universitar dual ar urma să fie dezvoltat la Cluj, pe o suprafața de 3,5 hectare, în zona Metro, au anunță atât rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Cornel Cătoi, cât și rectorul Universității Babeș Bolyai, Daniel David. scrie ActualdeCluj.ro.

Proiectul se va dezvolta, în premieră, în cadrul unui consorțiu la care au aderat USAMV, UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea Tehnică (UTCN), precum și primăriile Cluj Napoca și Florești. De asemenea, mai multe licee tehnologice care implementează în prezent sistemul dual vor fi cooptate în baza unei proceduri de selecție, a declarat rectorul USAMV Cornel Cătoi.

USAMV va fi liderul Consorțiului, având în vedere că deține în proprietate terenul prevăzut pentru acest proiect, respectiv suprafața de 3,5 hectare.

„Noi oferim terenul, deci noi vom conduce Consorțiul. Vorbim despre o premieră, având în vedere că este primul proiect de cooperare între universitățile clujene, de o asemenea anvergură. Desigur, în viitor parteneriatul poate fi extins la nivel regional”, a precizat Cornel Cătoi.

Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând ca universitățile să asigure cofinanțarea. „Din PNRR putem obține până la 21 de milioane de euro. Trebuie să depunem proiectul până la finalul lunii februarie”, a explicat Cătoi.

Unul dintre scopurile acestui proiect este să fie incluse și la nivel universitar linii de învățământ dual.

„Desigur că și în prezent studenții noștri fac practică în cadrul unor ferme sau alte întreprinderi, însă noutatea ar consta în faptul că operatorii economici se vor implica direct în formarea elevilor/studenților, în sensul că vor exista tutori care vor putea să evalueze prestația lor, să-i examineze. Totodată operatorii economici implicați vor putea oferi burse de studiu, echipamente tehnice etc., iar ulterior vor putea să recruteze personal din rândul studenților formați”, a explicat Cornel Cătoi.

Citește tot articolul pe ActualdeCluj.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nu stiu cum va fi afectat traficul inspre si dinspre Floresti, ca mai nou toti studentii cicula cu masini proprii

  • poate fi prins in reteaua de metrou si in reteaua de tramvai, totodata sper ca vor aloca spatii pentru sustinerea macar a seminariilor in cadrul noului campus

  • degeaba le prinzi in retele de transport public daca ei sunt domni si stiu doar cu vehiculul personal 😐

 2. Campus fara camine.
  Așteptăm provincia!

 3. Felicitari Cluj!

 4. UBB = aparator de plagiatori

 5. In Timisoara este un proiect identic in valoare de 21 milioane de euro .

 6. Tot în Florești? E o nebunie!