G4Media.ro

În Franţa, un deces din patru e cauzat de coronavirus iar la…

În Franţa, un deces din patru e cauzat de coronavirus iar la fiecare 30 de secunde este spitalizat un nou bolnav, spune premierul Jean Castex

Joi seara, Jean Castex, premierul Franţei, a susţinut o conferinţă de presă consacrată crizei sanitare provocate de epidemia de Covid-19, ocazie cu care a făcut bilanţul a 10 zile de carantină şi a evocat prespective de viitor, transmite RFI.

„Al doilea val  al epidemiei este extrem de mare” a precizat încă de la începutul intervenţiei sale Jean Castex. Ca să se facă bine înţeles, pe un ton foarte pedagogic, premierul Franţei a intrat apoi în amănunte. „Actualmente, un deces din patru este datorat coronavirusului. La fiecare 30 de secunde este spitalizat un nou bolnav de Covid undeva în Franţa. Ar fi iresponsabil în aceste condiţii să relaxăm, să îndulcim măsurile” a mai pus Castex.

în funcţie de datele epidemiologice, de felul în care evoluează pandemia de Covid, micile comerţuri îşi vor putea redeschide, sau nu, porţile pe întâi decembrie. „Dar în niciun caz restaurantele sau barurile, care vor rămâne închise pentru o perioadă nelimitată”, a punctat şeful executivului francez. În plus, chiar dacă comerţurile mici se vor redeschide, francezii nu se vor putea mişca nestingherit. Pentru ei, carantina – adică deplasări foarte precise, pentru perioade şi în arii limitate, cu autorizaţie punctuală – rămâne regula.

sursa: RFI

sursa foto: Facebook/ Olivier Véran

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.