G4Media.ro

În „cutia pentru bebeluşi” din orașul belgian Anvers a fost găsit primul…

Sursa foto: Pixabay

În „cutia pentru bebeluşi” din orașul belgian Anvers a fost găsit primul nou-născut / Ultima oară când un copil a fost abandonat în locul special amenajat a fost în 2019

Un nou născut a fost găsit vineri în „cutia specială pentru bebeluşi” din Anvers (Belgia), pusă la dispoziţie pentru abandonarea copiilor nedoriţi, primul după 2019, a informat primarul oraşului, Bart De Wever, citat de EFE.

„Deocamdată sunt păzitorul acestui mic miracol. Fiicele mele i-au pus numele Finn. Micuţul Finn nu va duce lipsă de nimic”, a scris primarul într-un mesaj postat pe reţelele de socializare alături de o fotografie a sa cu bebeluşul în braţe.

După cazuri sinistre, cu bebeluşi nedoriţi, aruncaţi la gunoi sau părăsiţi la marginea localităţilor, voluntarii unei asociaţii umanitare s-au gândit la o soluţie salvatoare. Asociaţia Moeders voor Moeders (Mame pentru Mame, în flamandă) a pus la punct acest sistem în urmă cu peste două decenii.

Asociaţia a primit 19 nou-născuţi din anul 2000 când a fost lansat acest proiect pentru ca mamele să-şi poată abandona copiii în mod anonim.

Ultima oară când a fost lăsat un bebeluş în această cutie a fost în 2019, după ce în 2018 s-a înregistrat un record de abandonuri de la înfiinţarea acestui sistem, fiind părăsiţi patru nou-născuţi.

Exceptând cazul în care mama va intra în contact cu Moeders voor Moeders, asociaţia nu ştie de unde provine copilul şi se va ocupa de el până când, după o perioadă de câteva săptămâni, va lansa procedurile de adopţie.

Părinţii pot lăsa o piesă de puzzle alături de copilaş, pentru ca bebeluşul să poată fi ulterior identificat, dacă aşa îşi doresc.

Primarul a reamintit mamei bebeluşului pe contul său de Facebook că, „încă este timp”, pentru a se prezenta şi a lua copilul.

În septembrie 2020 a fost autorizată amplasarea unei cutii similare în districtul Evere, din Bruxelles.

Cutii speciale de abandonare a bebeluşilor au fost instalate şi în alte ţări, precum Germania sau Elveţia, şi care operează în mod similar.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. …. de mare înțeles pentru căpșunarii si sparanghelistii din colonie…

    • De mare “inteles”? La fabrica de troli din Rep Moldova nu va invata limba romana?

    • @Vasea

      Costă prea mult, ăia n-au după ce bea ulei de baie. Li s-a cerut să folosească Google Translate. Au fost dotati cu calculator american, monitor american, procesor american, sistem de operare american, translator american. Doar căcatul pe care-l tot împrăștie pe aici e rusesc.

    • cel mai probabil auto-correct

  2. Cu trecerea timpului, diferenta de civilizatie intre Romania si Vest devine din ce in ce mai mare.

    Romania tot ramane in urma, romanii tot mai needucati, nepasatori, rai, putred de corupti.

    • văleuu …. incearca in traducator „neutru” ca altfel te rade lumea …

  3. Ce vină a avut el că a venit pe această lume infectă, oricum cea care l a abandonat va suferi cel mai mult