G4Media.ro

Imigrație: Liderii UE au ajuns la un acord după ”discuții virulente” de…

Imigrație: Liderii UE au ajuns la un acord după ”discuții virulente” de peste 12 ore

Liderii celor 28 de state membre au ajuns joi noaptea la un acord pe tema imigrației, în cel mai tensionat Consiliu European din ultimii ani. Acordul, anunțat de președintele Donald Tusk după miezul nopții, a fost blocat ore întregi de Italia, al cărei nou premier a cerut ajutor pentru a gestiona problema miilor de imigranți aduși în țara sa.

Discuțiile de la Bruxelles au fost ”virulente”, au declarat pentru AFP mai multe surse diplomatice, și au durat peste 12 ore. Până când cerințele Italiei nu a fost respectate, premierul italian Giuseppe Conte a refuzat să voteze concluziile summitului pentru întreaga agendă a ședinței, concluzii care nu pot fi adoptate decât în unanimitate.

”Toată lumea a sărit pe premierul Italiei”, a mai spus o sursă diplomatică pentru AFP.

Reamintim că noul guvern italian a adoptat o poziție dură împotriva imigrației după ce țara a devenit poarta de intrare în UE pentru sute de mii de imigranți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Roma a refuzat accesul mai multor vase cu imigranți.

Nu e clar la acest moment ce conține acordul celor 28 de state membre, concluziile urmând a fi făcute publice în cursul acestei zile. Acordul este esențial pentru unitatea UE, a avertizat cancelarul german Angela Merkel, aflată sub o presiune politică majoră la Berlin din partea partenerilor de coaliție.

Foto: Imigranți în Bulgaria (sursa: ONU)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.