G4Media.ro

Imagini prin satelit indică un nivel ridicat de activitate nucleară în Coreea…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Imagini prin satelit indică un nivel ridicat de activitate nucleară în Coreea de Nord

Un nivel ridicat de activitate a fost detectat la principalul complex nuclear al Coreei de Nord cu ajutorul imaginilor prin satelit, după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat marţi creşterea producţiei de „material nuclear militar”, informează duminică AFP, citată de Agerpres.

Imagini prin satelit realizate între 3 şi 17 martie sugerează că operaţiunile de construcţie a unui reactor cu apă uşoară la situl din Yongbyon sunt „pe cale să se încheie”, potrivit organizaţiei 38 North, cu sediul în SUA.

Potrivit aceloraşi imagini, a început edificarea unei clădiri, în timp ce au fost detectate deversări de apă provenită din sistemul de răcire, ceea ce sugerează că reactorul se pregăteşte „să devină operaţional”, detaliază raportul organizaţiei.

Un reactor de cinci megavaţi la Yongyon continuă de asemenea să funcţioneze şi au fost demarate noi construcţii în jurul uzinei pentru îmbogăţirea uraniului în acest sit, probabil pentru a creşte capacităţile sale.

„Aceste evoluţii par să reflecte recenta directivă a lui Kim Jong Un pentru creşterea producţiei de materiale fisile, pentru a întări arsenalul său nuclear”, analizează 38 North.

Media de stat l-au arătat marţi de Kim Jong-Un în timp ce inspecta o serie de focoase mai mici ce păreau a fi focoase nucleare tactice. El a îndemnat la creşterea producţiei de „material nuclear militar”, pentru a creşte „în mod exponenţial” producţia de arme nucleare.

Potrivit experţilor, armele nucleare tactice sunt semnul că Phenianul realizează progrese tehnice şi par să indice faptul că ţara se pregăteşte să efectueze un al şaptelea test nuclear.

La rândul lor, Seulul şi Washingtonul atenţionează de la începutul lui 2022 împotriva unui nou test nuclear nord-coreean.

În timp ce cele două ţări aliate şi-au întărit exerciţiile lor militare comune, Phenianul întreprinde tiruri şi teste de rachete, acuzând în acelaşi timp Seulul că este la originea deteriorării securităţii regionale.

Agenţia oficială KCNA a denunţat duminică seria de exerciţii comune întreprinse de Washington şi Seul, atenţionând împotriva „capacităţii de atac nuclear” a Coreei de Nord.

Armata nord-coreeană, care în ultimele săptămâni şi-a înmulţit exerciţiile militare, a afirmat marţi că a efectuat un al doilea test a ceea ce ea prezintă drept „o dronă de atac atac nuclear submarin”.

În timp ce, în 2022, Phenianul a calificat drept „ireversibil” statutul său de putere nucleară, liderul nord-coreean a ordonat armatei sale luna aceasta să-şi intensifice manevrele militare în vederea unui „război real”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci cand ar trebui purtat un razboi cu ei, acum cand au cateva arme nucleare sau mai tarziu cand va avea zeci sau poate 100? Stiu, cel mai bine e sa nu fie purtat niciodata, dar nu e dupa cum vrem noi, pt ca Piticul Atomic isi face 100 de arme nucleare, dupa care incepe sa emita pretentii. De exemplu sa ocupe Coreea de Sud si in general omenirea sa-i faca diverse servicii. Ca sa demonstreze hotarirea da si cu 2 arme nucleare, sub amenintarea ca daca e deranjat le foloseste pe toate 100. Deci ce asteptam? Sa se inarmeze toti pana in dinti si dupa aia sa atace? Parca suntem in dont look up. Ne facem ca nu vin nebunii peste noi. Va spun eu, dupa ce se inarmeaza sigur vin.