G4Media.ro

IMAGINI INEDITE cu președintele Parlamentului European vorbind unei săli aproape goale: A…

IMAGINI INEDITE cu președintele Parlamentului European vorbind unei săli aproape goale: A trebuit să încetinim, desigur. Dar nu ne-am oprit, pentru că democrația nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de mari

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat, joi dimineața, în deschiderea sesiunii extraordinare a legislativului european, că Parlamentul are menirea, posibilitatea și obligația să ajute în acete vremuri dificile. ”A trebuit să încetinim ritmul, desigur. Dar nu ne-am oprit, pentru că democrație nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de mari”, a declarat Sassoli în deschiderea ședinței, vorbind în fața unei săli aproape goale.

Doar câțiva europarlamentari erau prezenți, joi dimineața, în hemiciclu, printre care și europarlamentarul Dragoș Pâslaru (PLUS)  și co-președinta partidului verzilor, Ska Keller. Cei mai mulți  participă la dezbateri și vor vota prin email.

Sassoli a adăugat că activitatea democratică a parlamentului trebuie să contine în plină luptă împotriva epidemiei de coronavirus. ”Doar în acest fel putem fi în slujba cetățenilor, să ajutăm comunitățile și angajații din sistemele de sănătate care se sarifică în spitalele din toată Europa”, a declarat președintele PE.

Sassoli a mai anunțat că sesiunile parlamentului care se țineau la Strasbourg vor fi anulate până în septembrie, ele urmând să aibă loc la Bruxelles.

Secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, a transmis, miercuri, o informare tuturor europarlamentarilor, consultată de G4Media.ro, în care îi anunță că, potrivit Serviciului Medical al PE, până în prezent 6 persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Este vorba de 1 deputat, 2 funcționari publici, 1 asistent parlamentar și 2 contractori externi.

Funcționarii din Parlamentul European au fost anunțați, luni, potrivit unei comunicări interne obținute de G4Media.ro, că s-a înregistrat primul deces în rândul angajaților instituției din cauza epidemiei de coronavirus.

Este vorba de un angajat contractual în DG ITEC, Directoratul General pentru Susținerea Inovației și Tehnologiei care asigură informarea Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

Context

Parlamentul European se reunește, joi, în ședință plenară extraordinară pentru a vota o serie de măsuri propuse de Comisia Europeană pentru a limita efectele economice și sociale ale epidemiei de coronavirus în statele UE. Parlamentul își exercită atribuțiile esențiale prin proceduri extraordinare de vot la distanță pentru a aproba măsurile UE urgente de combatere a pandemiei.

Parlamentul a luat măsuri pentru ca deputații să poată participa la sesiunea plenară și de la distanță. Liderii politici ai Parlamentului au convenit să permită o procedură alternativă temporară de vot la distanță prin e-mail pentru sesiunea plenară din 26 martie.

Coordonarea răspunsului UE la pandemia COVID-19 se află în centrul dezbaterii cu Consiliul și Comisia la sesiunea plenară extraordinară. (Citește integral aici)

 

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

    • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

  1. Ska Keller..nu mai scapam de femeia aia odata. Apare peste tot. Sau poate crede ca are imunitate la COVID?

    • Ar fi vrut să-și pună cineva de la KKK gluga aia albă cu găuri la ochi și la gură și să ”scape de femeie”. Așa se făcea ”odată” dar acum murăturile extremiste își țin gluga pe post de fustă pe care și-o pun în cap când se aude un zgomot. Iar alienații mintal care au capul plecat la spălătura pe creier îi cred pe po-puliști mari bărbați, crezând că e mare cine are multe kilograme.

  2. Dar, Salariile alea uriase le vor primi?!
    Europarlamentarii stau acasa si primesc Miile de Euro?!
    Lor nu le taie nimeni Salariile uriase?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.