G4Media.ro

Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile occidentale, vândut cu 37,5…

sursa foto: Captură video

Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile occidentale, vândut cu 37,5 milioane de dolari de Gibraltar

Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile occidentale, a fost vândut cu 37,5 milioane de dolari de Gibraltar, unde fusese confiscat în martie, a anunţat, marţi, autoritatea judiciară maritimă a acestei enclave britanice, relatează Le Figaro.

Această autoritate, numită Amiralty Marshal, a declarat într-un comunicat că nu va dezvălui numele cumpărătorului.

Veniturile din licitaţie vor permite autorităţilor din Gibraltar să despăgubească creditorii oligarhului. Un total de 63 de oferte de cumpărare au fost primite în timpul licitaţiei iahtului.

Axioma, lung de 72,5 metri, a fost confiscat de la miliardarul Dmitri Pumpianski în martie, în urma sancţiunilor din partea Regatului Unit, UE şi SUA.

Vânzarea iahtului Axioma a atras controverse, deoarece este vândut nu în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru o bancă de investiţii din SUA, JP Morgan.

Această bancă acordase în decembrie un împrumut de 20,5 milioane de euro unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice, al cărei acţionar era o companie cipriotă, deţinută de Dimitri Pumpianski.

JP Morgan a considerat că plasarea oligarhului pe lista personalităţilor ruse vizate de sancţiunile britanice constituie o încălcare a acestui acord de împrumut. Sancţiunile duc în special la îngheţarea activelor oamenilor de afaceri în cauză, punând în pericol rambursarea datoriilor. Prin urmare, banca făcuse un apel la autorităţile din Gibraltar pentru a sechestra iahtul, care a fost înregistrat ca una dintre garanţiile pentru împrumut.

Dimitri Pumpianski este, de asemenea, vizat de sancţiunile UE impuse de la invazia rusă a Ucrainei. Mai multe ţări, precum Spania, Italia şi Franţa, au confiscat iahturi aparţinând celor mai bogaţi ruşi în temeiul sancţiunilor europene care le vor îngheţa toate bunurile în UE.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. O parte din banii confiscați de jp morgan, vor ajunge spre burtihaniile golanilor care o conduc, de fapt, cea mai mare parte. Restul în ong-urile dosare* și de imigrație, sau spre filme de propagandă. „Filantropie”

  2. Aici sunt banii furați de la statul rus de către clica lui Putin.

  3. Era luat pe credit. L-au vandut ca sa-si recupereze creditorii malaiul.

  4. Vandut la jumatate pret.