G4Media.ro

Hunedoara: Focar de infecție cu Covid-19, la un cămin de bătrâni din…

Hunedoara: Focar de infecție cu Covid-19, la un cămin de bătrâni din Orăștie. 25 de persoane depistate pozitiv, inclusiv cinci angajați

Dintre cei 30 de vârstnici internați la Căminul de Bătrâni din Orăștie, 25 au fost depistați cu infecție de Covid-19, relatează Digi24. Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Alți cinci angajați ai acestei unității de asistență socială au fost de asemenea confirmați pozitiv. Direcția de Sănătatea Publică (DSP) Hunedoara a anunțat că derulează o anchetă epidemiologică.

Potrivit medicului şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie s-au prezentat, pe 8 aprilie, la spitalul din localitate pentru probleme de sănătate. Deoarece prezentau şi formele unei infecţii respiratorii uşoare le-au fost prelevate probe şi pentru prezenţa virusului COVID-19, iar o zi mai târziu operaţiunea s-a extins la toţi rezidenţii căminului de bătrâni.

Ulterior, alte două persoane vârstnice au fost transportate la spital. „Probele au confirmat prezenţa virusului COVID-19, atât pentru persoanele care erau internate în Spitalul Municipal Orăştie, cât şi pentru 21 dintre rezidenţii care erau în acest cămin pentru persoane vârstnice, dar şi pentru cinci dintre angajaţi”, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara.

Ancheta epidemiologică a DSP Hunedoara a început din data de 8 aprilie şi este în derulare la căminul din Orăştie. „Colegii mei sunt împreună cu conducerea Primăriei Orăştie pentru a se stabili modul în care se va realiza monitorizarea stării de sănătate persoanelor rezidente, tratamentul acestora, dar şi a personalului angajat, depistat pozitiv”, a precizat dr. Birău.

Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca nu-i lasa la camin, exista o alta oferta sa fie ingrijiti la domiciliu ? Ar fi de preferabil asa.

  2. Zi ma vi sa ai grijanie de batranet, ca altfel nu-si cheltuie pensia, nu-i vad … rostul … vietuitatii. Zi ma vii ?

  3. Ca de obicei cum si unde e mai rau. Carantina indiscriminatorie, fara minte si zonele vulnerabile lasate in paza Domnului.