G4Media.ro

Hoți care atacau în Franța TIR-uri și furau marfa din mers, prinși…

Sursa Foto; Jurnalgiurgiuvean.ro

Hoți care atacau în Franța TIR-uri și furau marfa din mers, prinși în România. Prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro

Poliţiştii au destructurat o grupare infracţională formată din cetăţeni români, specializată în furturi în Franța din TIR-uri aflate în mers, activităţi prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, transmite Agerpres.

Cetăţenii români care fac parte din gruparea itinerantă de criminalitate organizată ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din TIR-uri care transportau marfă. Hoții furau produse cosmetice, electronice şi componente IT.

Modul de acţiune al grupului: erau găsite firme de transport, urmărite TIR-urile pe șosele cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.

„Şoferul experimentat s-ar fi apropiat de autotren, unul dintre ceilalţi membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop”, arată un comunicat al Poliției Române.

În dimineaţa de 17 februarie, poliția a făcut 13 percheziţii domiciliare (7 în Bucureşti, 3 în Ilfov, 2 în Olt şi una în Prahova), care au vizat depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum şi indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză. Două persoane pentru care fuseseră emise mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa au fost reținute.

Pentru alţi şase cetăţeni români, au fost emise mandate europene de arestare, întrucât nu au fost depistaţi pe teritoriul României.

„În perioada februarie 2020 – februarie 2021, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii DIICOT- Structura Centrală, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, IPJ Olt şi IPJ Prahova – serviciile de investigaţii criminale, în colaborare cu Jandarmeria Franceză, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală. Au fost efectuate cercetări într-un dosar de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul Judiciar din Paris, care a vizat cetăţeni români, care ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de furturi din autotrenuri aflate în mers, pe autostrăzile din Franţa”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis joi AGERPRES.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter