G4Media.ro

Hotelul Intercontinental a aprins luminile în anumite camere pentru a forma o…

sursa foto: News.ro

Hotelul Intercontinental a aprins luminile în anumite camere pentru a forma o inimă: În aceste momente dificile, trimitem dragostea tuturor oaspeţilor, fanilor, clienţilor şi colegilor noştri din România şi din întreaga lume

Hotelul InterContinental din Bucureşti a transmis, joi seară, un mesaj de dragoste, în aceste momente dificile pentru industria hotelieră. ”Trimitem dragostea tuturor oaspeţilor, fanilor, clienţilor şi colegilor noştri din România şi din întreaga lume”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii Hotelului. Luminile mai multor camere au fost aprinse pentru a forma o inimă, transmite News.ro.

”În aceste momente dificile pentru industria ospitalităţii şi pentru omenire, ne trimitem dragostea tuturor oaspeţilor, fanilor, clienţilor şi colegilor noştri din România şi din întreaga lume. În această seară, hotelurile IHG din toată Europa îşi transmit dragostea tuturor şi tuturor eroilor necunoscuţi care luptă pentru a salva vieţi”, este mesajul de pe pagina Hotelului InterContinental.

Şi Universitatea din Bucureşti a postat o fotografie cu Hotelul InterContinental, alături de mesajul: ”Doza de optimism a serii vine din vecini, de la InterContinental, şi nu mai are nevoie de nicio altă descriere”.

Industria hotelieră este una dintre cele mai afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

  1. Sa vedeti cand vor fi inimi (sau alte organe) desenate pe toate cladirile care in trecut erau business-uri viabile dar au fost distruse de nebunia colectiva fabricata de presa, si nu va mai fi nicio economie nicaieri, doar schimburi troc ca in comuna primitiva.

    • Natura ne da creier la toti insa tine de fiecare cum il foloseste.
      tu esti exemplul celui care are dar nu-l foloseste…
      „nebunia colectiva fabricata”…cei 9000 de morti sunt fabricati?
      nu raspunde sa nu inebunesti…

    • Lasa Ioane ca au mai fost de-astea.
      Si razboaie si calamitati si crize si molime, dar pamantul a continuat sa se invarta, soarele a rasarit ca de obicei, iar omenirea si-a vazut mai departe de treburile ei. Mai cu capul spart, mai o mana in gips, mai cu matele chioraind de foame, dar a mers inainte.
      Nu cred ca-i cazul sa canti prohoduri celor vii.

      Si daca tot nu poti sa dormi de teama drobului de sare, scoate naibii mâța afara!
      Ca, oricum, mai rau de cum va fi n-are cum sa fie 🙂

    • Mai Fratre, in fiecare an mor intre 260 mii si 600 mii oameni datorita gripelor sezoniere. Una din gripele sezoniere este acest SARS-CoV-2, un betacoronavirus ca alte coronavirusuri care provoaca gripele sezoniere.
      Mortii nu sunt fabricati, dar criza nu este despre morti (altfel s-ar fi vorbit deja de cei jumate de milion de morti anual in luma) ci despre societate si economie. Mortii sunt elementul dramatic folosit de presa.

    • Lana, despre cine, ce, cum, ha?
      In rest, lumea merge inainte, merci ca m-ai informat, nu stiam si aveam asa un simtamant cum ca ceva lipseste. Acuma, no, sunt linistit.

    • Hai, Ioane, ca prea te-ai repezit sa-ntorci omenirea inapoi in „comuna primitiva” din cauza unor gazetari.
      Fii sigur ca cei cu „business-uri viabile” vor sti sa contracareze, nu e cazul sa-i crezi mai prosti decat sicofantii din mass-media.

    • Lana, optimismul tau este de laudat. Probabil esti acasa, bine, inca primesti un salariu/venit. Business-urile au inceput sa fie afectate, va fi un efect de domino in toata lumea. Societatea isi va reveni la un moment dat, dar riscul este foarte mare de a face multi pasi inapoi dpvd economic. Gandeste-te la ce s-ar intampla, daca o buna parte dintre oameni vor ramane fara venit, pe fondul inchiderii micilor afaceri (cel putin). Societatea actuala este bazata pe colaborare, orchestrare, interconectare, nu traim izolati si pe deplin independenti. O poti vedea ca o resetare, o criza globala, daca va dura atat de mult, cum preconizeaza unii analisti. Mult mai grav ca 2008.
      Sa speram ca nebunia va mai dura putin (2-3 luni), cu toate ca de unde sunt acum, nu sunt increzator in Europa si US – care au privit pasiv la ce se intampla in China, avand aproape o luna la dispozitie ptr a lua masuri preventive. Si nu au luat, doar au comentat. La cat de interconectata este lumea in ziua de astazi, trebuie sa fii naiv sa crezi ca nu vei fi afectat de astfel de evenimente. Toti s-au gandit la bani, iar acum vor suferi pierderi mult mai mari. Firea umana.

    • @Ioan Mortalitatea in Italia este in momentul de fata de 8,29%! Pentru ca sistemul sanitar e in colaps si se face trierea bolnavilor ca pe front. Daca extrapolezi procentul asta la populatia Italiei cat iti da tie, ca mie imi da atata:

      4 974 000 DE DECESE.

      Tu esti sanatos la cap sa o dai inainte cu raceala?

    • Marius,
      Mortalitatea este calculata ca procent din infectarile confirmate, numar la randul lui dependent de numarul de testari. Numarul de infectari este mult mult mult mai mare decat testarile care se pot face, mai ales pentru ca cei mai multi infectati au simptome foarte slabe sau deloc deci nu se testeaza. Deci o astfel de extrapolarea arata ca nu intelegi ce inseamna mortalitatea si in general nu intelegi comportamentul viruslui. Virusul a infectat deja cel putin 50 din populatia Italiei (si nu numai), posibil chiar 70% sau mai mult. Calculat la numarul REAL de infectari, mortalitatea este de ordinul 0.1% (adica 1 la mie) sau pe-acolo maxim.

    • @Ioan
      Vad ca ai un limbaj/pregatire medicala. Poate chiar esti medic, caz in care am fi 2.

      Nu stiu de unde ai luat cifrele astea, ma straduiesc sa gasesc un articol stiintific pe pubmed in sensul pe care il expui tu dar nu am reusit.

      Sunt foarte mari variatiile in privinta mortalitatii in functie de tara (structura demografica (proportia de persoane in varsta), directive de testare (extensiva/limitata la cei simptomatici/etc.), capacitatea de terapie intensiva, masuri de carantina, etc.).

      Poate ca exemplul Italiei nu a fost cel mai bun. Hai sa luam exemplul Coreei de Sud, care a testat/testeaza in continuare extensiv (chiar si pe cei asimtomatici, mergand pana la a testa persoanele care au contactat persoane asimptomatice care au contactat persoane simptomatice). In Coreea de Sud majoritatea celor infectati sunt in grupa de varsta 0-59 ani (grupa cea mai putin la risc), iar grupa 65+ reprezinta 18,5% din populatia totala (in Italia 28%):

      https://www.statista.com/statistics/1102730/south-korea-coronavirus-cases-by-age/

      Chiar in cazul Coreei de Sud, care a testat mai mult decat extensiv (deci o imagine foarte aproape de realitate), avem o mortalitate de 1,09%. Extrapoland la populatia Coreei de Sud (51 709 098), avem un maxim de aprox. 563 000 de potentiale decese (daca procentul de decese ramane stabil).

      Dar intr-adevar, nu numarul de decese (potential) e cel mai infricosator, e colapsul sistemului sanitar care nu face fata la numarul de imbolnaviri ce necesita terapie intensiva/ventilatie mecanica. Nu vorbesc de Italia unde e o tragedie in spitalele din nord, dar in Elvetia in cantonul Ticino (cantonul cu cel mai multe cazuri in momentul de fata) nu mai sunt locuri la terapie intensiva de miercuri, iar bolnavii continua sa vina. Se mobilizeaza toti medicii de toate specialitatile, se golesc spitale intregi ca sa faca loc bolnavilor non-Covid-19, armata a fost detasata de urgenta.

      Comparatia cu gripa sezoniera nu o inteleg deloc. Deja, virusurile gripale (Fam. Orthomyxoviridae) si coronavirusurile (Fam. Coronaviridae, genul (cum corect punctezi) Betacoronavirus) au in comun doar faptul ca sunt virusuri ARN, atat. Mecanismele de infectie sunt diferite, mecanismul de endocitoza e si el diferit (receptor angiotensina II pentru coronavirus, acidul sialic pentru virusurile gripale). Unele simptome initiale pot fi comune (oricum, simptome nespecifice), dar cam aici se termina similaritatile.

      Asadar, daca ai ceva articole stiitifice care demonstreaza afirmatiile tale (rata de infectie in Italia de 50-70% in momentul de fata, mortalitate reala de 0,1%), te-as ruga sa le postezi aici.

  2. Dacă ma pune cineva sa spun cum cred ca va fi viața peste o luna, doua, patru, sase, noua, douăsprezece, etc., sa dea dracu dacă sunt în stare să-mi imaginez!

  3. Foarte frumos, felicitări pentru initiativa! In aceste vremuri avem nevoie de cât mai multe gesturi frumoase, solidaritate și optimism.

  4. Imagini din orase celebre devenite orase fantoma 🙁 Via Euronews: In pictures: Deserted cities as anti-coronavirus lockdowns introduced around the globe
    https://www.euronews.com/2020/03/18/in-pictures-deserted-cities-as-anti-coronavirus-lockdowns-introduced-around-the-globe

  5. Ce leadership de kko,in Europa cel putin,lasand sa aterizeze turisti chinezi in tari europene,cand ei erau deja in carantina. Asa ceva ….

    • Foarte posibil ca virusul sa fi ajuns prin europeni ce au vizitat China sau au avut contact cu persoane infectate. Sau prin turisti chinezi ce au scapat de lockdown-ul din Wuhan, cum ai scris.
      Europenii si americanii trebuiau sa fie proactivi, aveau best-practice de la chinezi, care erau ocupati cu Wuhan. Scanere de temperatura pe aeroporturi, monitorizarea accesului aerian/terestru/maritim, stocuri de masti si aparate de ventilatie, carantina ptr cei veniti din zonele afectate (preventiv), teste etc. Cel mai probabil, nu s-ar fi ajuns in situatia asta, iar pierderile financiare ar fi fost mult mai limitate.

  6. Daca si pe euronews apare asemenea stire,inseamna ca UE e o adunatura babilonica de interese.O strutzo camila,spre deosebire de Uniunea Statelor Americane,care chiar sunt unite prin limba,cultura,leadership,toate unitare. UE …. Via Euronews: We urgently need a coordinated European response to coronavirus. We are seeing the opposite ǀ View
    https://www.euronews.com/2020/03/19/we-urgently-need-a-coordinated-european-response-to-coronavirus-seeing-the-opposite-view

  7. Vrei sa fi sotia mea ?

  8. Acum stim ce fac unii romani pe timp de carantina,se trotileaza si comenteaza aiurea pe siteurile de stiri. LOL

  9. Daca nu procedeaza cineva,cumva,pentru ca luminile sa functioneze cu intermitenta,simuland pulsul uneia vii,va parea doar ca fiind o alta inima intr-un borcan la Antipa.

  10. Abc- ule, explică-mi faza cu dejecțiile, ca n-am înțeles-o!