G4Media.ro

Hotărârea ce vizează reluarea activităților culturale în spații închise și redeschiderea localurilor…

Hotărârea ce vizează reluarea activităților culturale în spații închise și redeschiderea localurilor va intra în vigoare de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că urmează să fie adoptată în cadrul Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decizia privitoare la reluarea activităţilor culturale în spaţii închise, începând cu data de 1 septembrie, şi la redeschiderea restaurantelor/localurilor.

„Astăzi, în pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de Guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise – restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor”, a precizat Orban.

El a menţionat că decizia CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să poată fi emise ordinele comune privind regulile aferente.

„În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun, care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine. Ordin comun Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii. Iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii – ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a transmis prim-ministrul, citat de Agerpres.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. În sfârșit se poate duce și Ciolaku la teatru ..prima dată . Acum e obligat să meargă ..a tot jelit ..cultura ..teatru HORECA ..trebuie să participe măcar la o piesă .. de genul : Lacrima de crocodil sau Stan Pățitu ..

  2. Teatru , cinema, stadioane, școli, grădinițe, etc sa se deschidă treptat toate cu respectarea tuturor standardelor normelor a igienei sanitare și o sa fie bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.