G4Media.ro

Hotărâre a Biroului Electoral Central: ALDE și Pro România nu sunt partide…

Hotărâre a Biroului Electoral Central: ALDE și Pro România nu sunt partide parlamentare. Care sunt consecințele pentru candidatul Mircea Diaconu

Biroul Electoral Central (BEC) a decis vineri că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului, ceea ce înseamnă că cele două formațiuni vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare, iar candidatul Mircea Diaconu se va afla pe ultimele poziții de pe buletinul de vot din primul tur al alegerile prezidențiale.

Potrivit hotărârii BEC:

 • Prin sintagma ”partide politice parlamentare care au propus candidați” (…) se înțelege ”orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianțe politice șii alianțe electorale care au în componență cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive”

Membriii BEC au luat această hotărâre având în vedere desființarea grupurilor ALDE din Camera Deputaților li din Senat, după demisiilor mai multor parlamentari din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, au explicat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro, Biroul Electoral a solicitat secretarilor generali ai Camerei Deputaților și Senatului informări cu privire la grupurile parlamentare existente. Cei doi secretari generali au răspuns că în Camera Deputaților au grup parlamentar PSD, PNL, USR, UDMR, PMP și minoritățile naționale, iar în Senat au grup PSD, PNL, USR și UDMR.

Prima consecință a deciziei BEC este că ALDE și Pro România vor avea mult mai puțini reprezentanți în birourile electorale județene și în secțiile de votare decât partidele parlamentare.

A doua consecință este că Mircea Diaconu, camndidatul susținut de ALDE și Pro România, va intra abia în cea de-a doua etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale. Acest lucru înseamnă că va ocupa una dintre ultimele poziții pe buletinul de vot.

Prima etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot va avea loc sâmbătă, la ora 9:30 la sediul BEC. Vor intra în competiție pentru cele mai bune poziții Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. sa crapati politic sinistrilor!

  • De ce doar politic?

  • Hehehe… Și să rămână doar Iohannis și cu Bârna candidați.. Ca în cele mai umede vise ale stalinistilor din anii ’50. De fapt, nu sunteți departe de bolșevicii acelor vremuri…

  • Bolșevic înseamnă majoritar ! Postacule , recunoști că Psd-ul a pierdut majoritatea ? Sau e doar clasicul hoții strigă hoții ?

  • @Nimeni, @mandinga
   Puneți si voi mâna pe lopeți si mai băgați și în jar, că din aceștia obișnuiți să facă doar AWB-uri și apoi să expedieze pe tobogan am destui!

  • Urss… ia-ti crucea si fugi la dăncila ca te consoleaza cu vocea iei iubitoare de țara si de mama.
   Yek

  • @Mario: bolșevic înseamnă „majoritar”? Ai ținut neapărat să ne arăți o mostră de cretinism securist #rezist. Păi nu era nevoie pentru că așa ceva vedem zilnic… În al doilea rând, ce morții mă-ti mă faci pesedist?

  • E prea incult postacul uresesist, ca orice trol agramat al mafiei PRO-PSD-ALDE. De unde să știe, paraditura, ce înseamnă „bolșevic” dacă nu i-a plăcut la școală? Pe ei îi învață securiștii doar tehnici de manipulare din anii 1970, că p-alea le stiu la clasa Iulian Vlad. Tot de acolo au asimilat și „mostrele de cretinism” pe care „le văd zilnic” când se uită în oglindă. „În al doilea” rând, ar trebui să știe avortonul ăsta analfabet că mă-sa aia care „l-a făcut pesedist” se scrie cu doi de „i”.

  • Tu ești „cult” a dreacu.. Ai o „cultura” (agricolă) deosebită, cu o educație aleasă la Spiru Haret pe banii lu’ mă-ta și a lu’ tac-tu.. :-)) Hai marș în pizda mă-ti de potaie securista de-aici că râde lumea de tine. :)))

  • M#13 PSD !!!

  • Trolii, postacii comuniști ai PSD-ului, Grupare Infracțională Organizată (ca partid nu poate fi), urmași ai PCR-ului, duc lipsă si de imaginație, dovadă si avatarurile/nick-name-urile de sub care introduc mesajele retarde.
   Ex: urss-plus. Pun rămășag că in laboratoarele de la Kiseleff s-a dat o dușcă de votcă pe gât de bucurie că au fost in stare să creeze nick-uri, ce ar putea părea amuzante…. in prostia lor

  • Care PSD bou’ baltii? Adică dacă nu ești taliban pro-johannis sau #rezist, înseamnă că ești pesedist nu-i așa? Fugi oleacă cu cercul… :)))

  • Măi, @urss, cont de operator social-media, lucrați in ture?
   Ați mâncat fecale la acest articol la:
   4:42 pm
   8:22 pm
   2:43 am – WTF? Sunteți mai mulți, cum faceți?
   9:27 am

   In tura de noapte se plătește mai bine?

   Du-te bă cu nick-ul tău acasă in laboratoarele latrinelor WoiCulesciene sau la Ghiță tv.

   Auzi la el, URSS+ …
   Asta e replica voastră, la faptul că PSD-ul este un urmaș al PCR-ului, al nomenclaturii comuniste ? Ce vreți sa induceti prin acest joc de litere, alias nick, cu denumirea altui partid fără rădăcini bolșevice?
   Beți multă votcă noaptea?

   Mai sunteți si proști pe deasupra, nu aveți pic de imaginație!

 2. voznaginene, ati scapat toti ? de asta ai venit in romania ? sa scapati toti ?

 3. Sa te tii suparare acuma pe ponta, parca i se acceptase formarea de grup parlamentar in camera deputatilor! L-au mintit in fata psdeii, i-au zis ca-i accepta grupul in mai, dupa europarlamentare, dar n-au scris si in regulament, si-asa nu exista.

 4. Ma doare in spatele garii de candidatul lor .

  alde , proromania si psd sint cele mai mari latrine politice .

 5. Defunctul Alde&Pro-? sunt doua „secte” viermanoase. Tanda si Manda. Parasuta si Matroana. Obelix si Asterix ! Misiune: Getafix-Diversiune! Unul se invarte ametit in jurul procentului de 3. Altul graviteaza in jurul valorii de 5%. Impreuna fac si desfac mizerii ordonate. De la extaz la agonie! Si-i doare in basca de perceptia populara. Iar Diaconu lor…inDependent si incoerent este acea oaie cu lana de lupoaie care din gura guitza: Cine-a mai vazut? Cine-auzit bufonas de soi, viclean ca un vulpoi? Ce va sta-n coceni, nu la Cotroceni. N-ati mai intalnit! Mintisoara lui – Valul malului! Parul sur al lui – Moartea samponului! Vorbulita lui – Orgia ghemoroiului! Puneti botul, dati cu votul!

 6. Pai Mircea Diaconu candideaza ca independent, de ce sa aiba reprezentatnti de la partide. Nu putem sa invartim cum vrem conditiile in care candidam.

 7. Corect. Nu sunt partide parlamentare. Nici macar partide. Sunt 2 adunătură de hoti mai vechi si mai noi, securisti bătrâni si politruci incompetenți, abonați la bani de la buget.
  Din cauza unor penali ca ăștia, s a murdari pana si numele de partid in Romania.

 8. E o scuza penibila asta, de fapt e un avantaj sa fie ultimul, ca e usor de tinut minte. Asa, la gramada cu ceilalti, pagina 3, al doilea rand, era mai greu.

 9. Oricum pe ultima pagina se imprima ce trece de la cei din față… poate ia si el ceva de la unii mai agresivi cu stampila

 10. ADICA,CLOSETE PUBLICE!!!! AFERIM!!!!!????????

 11. Iarăși se scuipă pe barbă Norica Nicolai. Se zice că nu s-a mai bărbierit de vreo 3 săptămâni.
  Auzi tupeu! Păi ea e vicepresedinte la un partid neparlamentar , ba care, zic unii,nici nu mai există ?!?!?

 12. Măi, @urss, cont de operator social-media, lucrați in ture?
  Ai mâncat fecale la acest articol la:
  4:42 pm
  8:22 pm
  2:43 am – WTF? Sunteți mai mulți, cum faceți?
  9:27 am

  In tura de noapte se plătește mai bine?

  Du-te bă cu nick-ul tău acasă in laboratoarele latrinelor WoiCulesciene sau la Ghiță tv.

  Auzi la el, URSS+ …
  Asta e replica că PSD-ul este un urmaș al PCR-ului, al nomenclaturii comuniste ? Ce vrei să induci prin această asociere cu alt partid fără rădăcini bolșevice?
  Beți multă votcă noaptea?

  Mai sunteți si proști pe deasupra, nu aveți pic de imaginație!

 13. Sunt în parlament dar nu sunt parlamentare ? Cine stabilește asta ? Odata intrat in parlament un partid este parlamentar , apoi parlamentarii sunt sau nu parlamentari ?