G4Media.ro

HĂRȚI În ce țări și cum se deschid treptat sau parțial și…

HĂRȚI În ce țări și cum se deschid treptat sau parțial și unde rămân închise școlile, grădinițele și universitățile, la nivel european

“Am constatat că deja sunt o serie dă țări din Uniunea Europeană care nu mai doresc să redeschidă școlile. Sunt câteva țări unde încă situația este în evaluare”, a spus președintele Klaus Iohannis luni, când a anunțat că școlile nu vor fi redeschise pentru majoritatea elevilor. Iată ce măsuri au luat până în prezent sau analizează țările UE, în privința redeschiderii școlilor, grădinițelor și instituțiilor de învățământ superior.

  • Cele mai multe state europene nu au hotărât încă ce se va întâmpla. Cele care au decis o redeschidere treptată au precizat că școala față în față se va redeschide treptat (fie pentru elevii din clasele primare, fie pentru cei care au de dat examene), că va fi opțională, că se va relua doar dacă pot fi aplicate măsurile necesare de protecție (mai puțini copii per clasă, folosirea măștilor etc.).

Printre ultimii care au luat o decizie în acest sens au fost Italienii. Șeful guvernului de la Roma a anunțat în weekend că școala se va redeschide în septembrie.

Unele țări – Cehia, de exemplu – au decis să redeschidă doar sau în special pentru elevii care au de dat examene. Alte țări, precum Danemarca sau Germania, au redeschis parțial școlile și urmează să continue procesul în funcție de evoluția situației. Școlile daneze au început cu elevii din clasele mici, germanii – cu elevii din diverse clase, în funcție de deciziile la nivel de land.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.