G4Media.ro

HARTA Șpăgii în spitale: județele Teleorman, Giurgiu și Olt au cele mai…

Sursa foto: Graphs.ro

HARTA Șpăgii în spitale: județele Teleorman, Giurgiu și Olt au cele mai mari procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani. La polul opus sunt Covasna, Alba și Brașov

Județele Teleorman, Giurgiu și Olt au cele mai mari procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani, în timp ce la polul opus sunt județele Covasna, Alba și Brașov, potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro pentru luna martie, pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro.

Media la nivel național a pacienților care spun că medicii sau asistentele le-au cerut bani este de 1,61%.

Cele mai mari procente sunt înregistrate în județele Teleorman – 8,11%, Giurgiu – 7,55% și Olt – 5,08%, iar cele mai mici în județele Covasna – 0,47%, Alba – 0,59% și Brașov – 0,66%.

Harta șpăgii în spitale:

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Concluzia, sà ne mutàm cu totii in jud Alba :))

 2. 200 mil minim are fiecare medic din spital și ei cer șpăgi și alte creșteri de salariu.
  Cu oameni ca ăștia sa tot ai bani la bugetul de stat sa ii plătești.

  • Chirurg, 15 ani experienta, salariul este 8000 lei/luna. Adica 400 lei pe zi. O operatie/zi = statul considera ca o viata salvata = 400 lei. Doua operatii pe zi = statul considera ca o viata salvata = 200 lei.

   Daca imi spui ce specialitate are 20.000 lei pe luna, ma duc in toamna sa dau din nou examenul de rezidentiat.

 3. Oameni buni ! Deschideti larg portile puscsriilor ca altfel nu stirpiti spaguiala din spitale . Nesimtirea si spaga in spitale a ajuns la nivel superior . Te-ai astepta ca un medic cu salariul actual sa nu mai bata apropouri si sa se poarte civilizat cu orice pacient dar din nefericire medici si asistentele au ajuns la un inalt nivel de nesimtire si aroganta .

  • Este foarte adevarata caracterizarea. Dar e valabila la 75-90% din personal. Exista si aia minim 10% care nu suporta umilirea spagii. Problema cu astia 10%, de obicei (culmea) si medici bine pregatiti, este ca nu dau numarul personal de telefon pacientului, nu il vad in afara orelor de program dupa moftul lui, nu il vad ‘pe sub mana’ pe o spaga, nu il vad ‘la urgenta’ inchipuita a pacientului decat daca merge si asteapta in UPU vreo 6 ore, si asa mai departe. Adica problema este ca acesti medici respecta legea 100%. Ceea ce NU isi doresc 99% dintre pacienti. Pacientii vor sa fie vazuti imediat daca li se pare ca au o urgenta sau in 2-3 zile daca nu e urgenta. Aveti grija ce va doriti.

   Eu stiu ce imi doresc: un sistem cu zero spagi, in care pacientul nu e altceva decat un strain ce vine cu o problema in institutia in care lucrez iar eu i-o rezolv. Fara compasiune, fara tinut de mana, fara mofturi. Alea i le face familia. Eu sunt un robot care ii rezolva problema.

 4. Mamma Mia… Bistrița Năsăud 2.24% 😡

  • E fumat libertarianismul; am trecut și eu prin faza asta… Ba din contră trebuie reglementat strict unde și când pot profesa medicii începând cu alegerea stat-privat. Vrei prăvălie pompos denumita „Clinică” nu mai profesezi la stat. Asigurările private deasemenea, dacă vor să funcționeze trebuie să asigure chiar și muribunzii la același preț cu unul de 20 de ani.

  • Reaction:

   Nu exista in vest duma asta cu lucrezi ori la stat, ori la privat. Ti-o zice cineva care a lucrat un deceniu in vest.

   Un chirurg care lureaza doar la privat va fi foarte slab pregatit. Pentru ca majoritatea pacientilor nu au bani de interventii chirurgicale la privat si, astfel, medicul respectiv se deprofesionalizeaza. Nu vrei sa fii operat de un astfel de chirurg.

   Trebuie o singura lege: oricarui medic care trebuie sa fie la stat conform unui contract de munca intre orele X si Y dar nu este pentru ca are programari in privat in acest interval orar, ii este desfacut contractul de munca si nu ii este permis sa lucreze din nou la stat un minim de 10 ani. Nu este permisa nici o abatere. La prima, este pedepsit. Simplu!