G4Media.ro

HARTA Cinci județe și București au atins incidența de infectare la care…

sursa hartă: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

HARTA Cinci județe și București au atins incidența de infectare la care ar trebui impuse restricții. Cum arată situația în restul țării

Incidența depășește 1,5 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori în 5 județe din România, plus București, conform calculelor făcute de graphs.ro, portal care folosește informațiile referitoare la numărul populației furnizate de Institutul Național de Statistică, actualizat la 1 ianuarie 2020.

G4Media.ro vă prezintă o hartă cu incidența din fiecare județ, valabilă pentru ziua de 5 octombrie, la realizarea căreia au fost folosite datele graphs.ro, având în vedere că autoritățile nu fac publice cifrele care arată incidența din fiecare localitate.

 

În Bacău (1.50), Ilfov (1.52), Teleorman (1.52), Vâlcea (1.55), Vaslui (1.56) și București (1.94), autoritățile ar trebui să impună o serie de restricții pentru a preveni răspândirea accelerată a coronavirusului, conform recomandărilor făcute luni seară de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În București, marți se întrunește Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a decide dacă aprobă măsurile propuse de DSP: închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane, obligativitatea purtării măștilor de protecție  în jurul şcolilor, pe o rază de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise. precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

Raed Arafat și Nelu Tătaru au anunțat, luni seara, noi măsuri în contextul creșterii accelerate a numărului de infectări cu coronavirus, una dintre acestea fiind restrângerea numărului de participanți la pelerinajul din Iași, unde nu mai pot participa persoane din alte județe. Toate detaliile aici. 

Arafat și Tătaru au declarat că, pentru fiecare județ în care a fost depășită incidența de 1.5 infectări cu coronavirus la 1000 de locuitori, responsabilitatea și decizia impunerii restricțiilor revin comitetelor județene și locale.

Conform recomandărilor anunțate de ministrul Sănătății și secretarul de stat în MAI, la incidență de 1.5, restaurantele ar trebui închise, iar evenimentele restrâns, în timp ce localitățile cu incidență 3 sau mai mare trebuie carantinate complet.

G4Media.ro a solicitat instituțiilor guvernamentale date privind rata de incidență a cazurilor COVID pe județe, însă până la publicarea acestui articol nu a primit niciun răspuns.

În raportul săptămânal pe care îl publică Institutul Național de Sănătate Publică, este prezentată o hartă cu incidența, însă fără valorile din fiecare localitate.

Lista incidenței pe județe, conform graphs.ro, care folosește informații publicate de INS:

Alba – 1.39; Arad – 0.94; Argeș – 0.34; Bacău – 1.50; Bihor – 0.81; Bistrița Năsăud – 0.55; Botoșani – 0.47; Brașov – 1.39; Brăila – 0.87; București – 1.94; Buzău – 0.49; Caraș Severin – 0.98; Călărași – 0.51; Cluj – 1.23; Constanța – 1.15; Covasna – 1.06; Dâmbovița – 1.00; Dolj – 0.90; Galați – 1.04; Giurgiu – 0.82; Gorj – 0.71; Harghita – 0.67; Hunedoara – 0.85; Ialomița –  0.59; Iași – 1.45; Ilfov – 1.52; Maramureș – 0.84; Mehedinți – 0.43; Mureș – 0.65; Neamț – 1.36; Olt – 0.63; Prahova – 1.11; Satu Mare – 0.66; Sălaj – 0.89; Sibiu – 0.90; Suceava – 0.78; Teleorman – 1.52; Timiș – 1.09; Tulcea – 0.92; Vaslui – 1.56; Vâlcea – 1.55; Vrancea – 0.44.

Hartă: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. E doar o chestiune de timp pana devine rosie toata țara si compromite alegerile parlamentare.

  • asa ati primit voi ordin pe unitate ? asta-i mesajul cu care trebuie sa ne obisnuim, nu ?

  • Uită! Ne protejăm și votăm anti- PSD!

  • Te știu cine ești , Emile ! Până pe 6 dec. multe se pot întâmpla ! Eu sunt optimist ! Deja au mai scăzut ! Trebuie măsuri restrictive unde este cazul ! Noi trebuie să respectam regulile simple ! In alte tari s-a revenit la starea de urgență !

 2. Ca sa explicam totusi mai bine.

  Duminica in Piata Sfatului din Brasov era un puhoi de oameni de vai sfinte. Dansau jerusalema de iti crapau urechile de la rahatul ala de melodie.

  Oamenii umblau in asa hal incat daca vedeai asta in Bucuresti, imediat sareau politistii cu amenzi. Acolo pas ca e Ardeal si la ei e totul superior.

  Desigue ca traficul la intoarcere a fost odios si inclusiv DN1A a fost blocat precum DN1 dar lasam detaliile astea.

  Asadar spre visul umed al parerelogilor din G4Media si restu’ presei infecte, aflati ca degeaba se vor inchide orasele cu infectare mare.

  Pur si simplu oamenii vor calatori in alta parte ca sa experimenteze si ei o viata decenta si se gor intoarce de acolo cu covid.

  Boi mai sunteti.

 3. @gica
  Ordinul pe unitate este, din păcate, la scară planetară – stimabile. Se vede că unii chiar se încăpățânează, să accepte că nimic nu va mai fi la fel cum era – sau multe – dar au timp.

 4. Te știu cine ești , Emile ! Până pe 6 dec. multe se pot întâmpla ! Eu sunt optimist ! Deja au mai scăzut ! Trebuie măsuri restrictive unde este cazul ! Noi trebuie să respectam regulile simple ! In alte tari s-a revenit la starea de urgență !