G4Media.ro

Harghita: Concurs de nuvele şi fotografii bazate pe experienţele trăite de oameni…

Foto: Consiliul Județean Harghita

Harghita: Concurs de nuvele şi fotografii bazate pe experienţele trăite de oameni în perioada pandemiei de COVID-19 / Până acum, în Harghita nu a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirus

Consiliul Judeţean Harghita a anunţat organizarea unui concurs de nuvele şi fotografii, având ca temă experienţele trăite de oameni în timp ce au stat acasă, din cauza pandemiei de COVID-19.

Până acum, în Harghita nu a fost raport niciun caz de infectare cu coronavirus.

„Viaţa noastră s-a schimbat hotărâtor de când ordonanţele militare au impus prevederi importante în scopul încetinirii răspândirii pandemiei: viaţa noastră socială se rezumă la apeluri telefonice, apeluri video, fotografii, iar dacă dorim să ieşim din casă trebuie să completăm o declaraţie pe propria răspundere. Însă faptul că trebuie să #suntemacasă are şi unele beneficii. Avem mai mult timp pe care îl putem dedica familiei, putem să citim, putem crea! Având în vedere acestea, Consiliul Judeţean Harghita anunţă organizarea unui concurs de proiecte, destinat atât amatorilor cât şi profesioniştilor”, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliul Judeţean Harghita.

Cei interesaţi pot trimite nuvele despre întâmplările cu caracter personal trăite în ultimele săptămâni, dar şi fotografii realizate, toate cu temă #suntemacasă.

Date limită de trimitere a lucrărilor este 15 aprilie, iar valoarea fiecărui premiu este de 500 lei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ungurii se spala mai des la maini. Si Ungaria sunt foarte putini.

  zis de un….

  • Aiurea !.
   Ungurii, ca ,,popor singuratic” din Asia Centrala, se descurca foarte bine fara vorbarie inutila la intalniri intre ei. Stau la taclale si ungurii ( cand merg la carciuma), dar cand e vorba de Epidemii de Gripa / Corona Virus etc. nu sunt deranjati prea mult daca se evita pe strada prietenii / cunoscutii intre ei.
   Ungurul, prin felul sau de a fi, se descurca si singur fara vorbarie. Prin traditie un ungur care conduce o cireada de vaci este obisnuit ca singur (fara sa vorbeasca / colaboreze/ converseze neaparat cu altul) sa se descurce.
   La romani e mult mai importanta comunitatea de prieteni / cunoscuti si conversatia. Adica exact modul cel mai favorabil prin care se propaga virusul.
   La romani in afara de cativa ,,cu scoala” (care inteleg pericolul) ceilalati inca socializeza prea mut pe strazi si iau virusul. La romani se merge ,,pe incredere” ca nu se poate ca tocmai prietenul meu / amicul meu are virusul !.

 2. e clar ca in romania a intrat o tulpina anti romaneasca, anti gheorghe funar. cand aude nem tu dom evita persoana

 3. Zoli, sunteți mai izolați acolo și trăiți ca intr-o enclava, nu ați avut unguri întorși de prin străinătate, așa ca ce și vrut să demonstrezi e apa de ploaie!

  • Eu nu cred, si de acolo sunt multi emigranti…

  • Ba bine ca s-au intors diasporeni si acolo, dar mai putin din Italia si Spania. Marea lor majoritate se intorc din Germania, Anglia, Franta, Danemarca, Olanda, Austria, Norvegia, Luxemburg, Suedia. Nestiind romaneste se descurca mai greu cu italiana si spaniola. Prefera engleza, germana, franceza. Sunt limbi care se predau la scoala cu mai mult succes, avand in vedere ca invatarea se incepe de la zero cunostinte, pe cand limba romana se preda exact ca la cei care au aceasta limba materna.

  • Ai perfecta dreptate. Etnicii maghiari, care sunt in proportie de peste 85%, nu circula decat in mica masura in afara judetului. Multi nici nu cunosc limba romana, deci nu pot iesi din judet, decat in Ungaria. Nefiind dispusi sa invete alta limba, nici plecarile la munca in Occident nu sunt frecvente in randul lor. Aceasta izolare volutara explica situatia de exceptie a judetului Harghita.

 4. Conform unui banc nesărat, au fost toți cuminți, au mâncat ciupercile.
  Nu a mai fost nevoie și de covid.

 5. Vasluiul se trateaza cu spirt Mona, iar Harghita cu pălincă. Hai noroc!