G4Media.ro

Haos la Buzău: O hotărâre CJSU privind trecerea școlilor în online a…

Haos la Buzău: O hotărâre CJSU privind trecerea școlilor în online a fost anulată câteva zeci de minute mai târziu/ Erau vizate localitățile cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mie

Hotărârea privind trecerea în online a tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău care sunt situate în localităţi cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mie a fost abrogată, luni seară, la câteva zeci de minute de la aprobare.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Precizările vin în contextul în care, luni seară, CJSU Buzău s-a întrunit şi a decis, la propunerea DSP Buzău, ca şcolile din localităţile cu rate de infectare de peste 7,5 să treacă în online de marţi. Într-o astfel de situaţie erau municipiul Buzău, dar şi 15 comune din judeţ.

La câteva zeci de minute, hotărârea a fost abrogată, şeful ISJ Buzău, Ionel Meiroşu anunţând că marţi toţi copiii vor merge la cursuri, fizic. Excepţie vor face doar cei din şcolile în care consiliile de administraţie au cerut Inspectoratului Şcolar trecerea orelor în online, iar ISJ a aprobat acest scenariu.

Este vorba despre cea mai mare şcoală generală din municipiul Buzău, Şcoala 11, cu aproape 2000 de copii, despre Colegiile Pedagogic, Eminescu şi Hasdeu, despre Liceul Henri Coandă şi despre şcolile din comunele Pănătău, Ruşeţu, Săpoca şi Cozieni.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mda.. I a sunat Tampeanu sa ii certe ca se substituie autorității lui peste prăjit. Au anulat de frica. Oamenii au vrut sa facă ce e normal în astfel de situații, dar ministerul nu și nu. Veniți toți buluc, nu e ok online.

  2. Pe baza la ce s-a facut? Ca hotararea initiala e clar: pe baza recomandarii DSP. Dar inspectorul asta general pe baza la ce a anulat? A simtit in sange ca nu e niciun pericol?