G4Media.ro

Hăncescu, despre salariile profesorilor: Se fac calcule referitor la ce se va…

Hăncescu, despre salariile profesorilor: Se fac calcule referitor la ce se va întâmpla cu 1 septembrie 2020, când este prevăzută majorarea salarială

Liderii celor trei mari federații sindicale din învățământ s-au întâlnit astăzi, la Guvern, cu premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, Monica Anisie. La ieșirea de la discuții, liderul FSLI, Simion Hăncescu, a declarat presei că Executivul va face “în următoarele zile niște calcule referitor la ce se va întâmpla” cu majorarea salarială pentru profesori prevăzută să se aplice de la 1 septembrie 2020. “Dar de la 1 ianuarie 2020 nu se pune problema de a nu se acorda măriri”, a precizat Hăncescu.

“Se fac calcule, nu a spus nimeni că nu se va acorda această mărire [prevăzută de la 1 septembrie – n.red.], dar peste 2 săptămâni o să discutăm din nou această speță“, a anunțat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Liderul federației sindicale din universitar Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat în urma discuțiilor de la Palatul Victoria că, la întâlnirea de peste 2 săptămâni “va veni și dl ministru al Finanțelor, Cîțu. (…) Însă premierul l-a sunat de față cu noi și i-a spus, printre altele, să încorporeze în rectificare banii necesari pentru plata sentințelor și a legii 85 din învățământul superior și preuniversitar și alte lucruri“.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Maririle de salarii pentru medici , profesori , judecatori , procurori , cadre MAI si MAN , functionari din primarii , consilii judetene , prefecturi , agentii , ……. trebuie sa inceteze .
    Nu mai vreau ca din rodul muncii mediului privat sa fie luata cu japca legala o mare parte ca sa fie distribuita astora . Prea multi , prea scumpi si prea ineficienti . Masa de manevra electorala pe banii mei . Voi astia care sinteti acum la guvernare ; dovediti ca sinteti liberali si nu socialisti . Altfel o ve-ti lua in bot . Placuta suedeza e valabila si pentru voi daca aplicati metode socialiste .

    • La muncă că e foame mare, profesorii au nevoie de bani, de vacanțe, munca e pt. proști. Măcar dacă și- ar face treaba, dar pt. ei elevii nu contează, nu au nicio responsabilitate pt. performanțele elevilor.

  2. Pamflet
    Penelistilor, oricum profesorii vor vota intotdeauna numai psd. Iar prin masurile voastre idioate pierdeti electoratul de dreapta care v-a votat, insetat de dreptate, iar acum dezamagit nu va merge la vot.
    Iohanis si orban, indepartartati tutele alea de langa voi ca nu depasesc nivelul abramburicii sau al olgutei. Si nici al vioricai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.