G4Media.ro

Hackerul Sanix, autorul „celui mai mare furt de date”, reţinut de autorităţile…

Hackerul Sanix, autorul „celui mai mare furt de date”, reţinut de autorităţile din Ucraina / Volumul total de informații cu caracter personal, inclusiv date financiare furate, este aproape 1 TB

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un hacker cunoscut sub numele de Sanix – potrivit unui comunicat al instituţiei ucrainene, transmite Korrespondent, citată de Rador.

Ofiţerii SBU precizează că, la începutul anului 2019, persoana respectivă anunţa pe un forum vânzarea unei baze de date conţinând 773 de milioane de adrese de e-mail și 21 de milioane de parole.

În ianuarie 2019, hackerul Sanix a atras atenţia mass-media străine, cum ar fi The Guardian, Forbes, Newsweek sau Italia 1, deoarece baza de date pe care acesta o scosese la vânzare era „cea mai mare bază de date furată vreodată”. Experții au descoperit că baza de date de 87 GB scoasă la vânzare de hackerul respectiv nu reprezenta decât o mică parte din cantitatea totală de date pe care le deținea.

Volumul total este de aproape 1 TB şi include date cu caracter personal (inclusiv date financiare) ale unor rezidenți din state UE și din America de Nord. Serviciul ucrainean de Securitate a primit informații conform cărora hackerul Sanix este, probabil, un locuitor al regiunii Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei.

Ofiţerii ucraineni au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului şi au confiscat echipamentele informatice conţinând 2 TB de informații furate, telefoane cu dovezi despre activități ilegale și bani în numerar obţinuţi din operațiuni ilegale.

Este vorba despre aproape 190.000 de hrivne (circa 6.500 de dolari) și peste 5.000 de dolari. Hackerul ar urma să fie acuzat de interferențe neautorizate în funcționarea calculatoarelor și vânzarea sau distribuirea de informații cu acces limitat.

Sursa: www.korrespondent.net/ Rador/ Traducere: Sergiu Dan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bun. Asteptam stiri si despre prinderea hecărului Seby Ghită, care se ascunde prin… dar parca stie toata lumea unde, doar cei care ar trebui sa-l prinda se fac ca nu stiu.

    • Imi cer scuze, acum am vazut ca e vorba de autoritatile din Ucraina, fratii nostri de la care cumparam curent electric, ca baietii destepti de la noi stiu doar sa mareasca pretul nu sa produca energie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.