G4Media.ro

Hackeri de elită au încercat să acceseze reţeaua informatică a Organizaţiei Mondiale…

Hackeri de elită au încercat să acceseze reţeaua informatică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe fondul epidemiei de coronavirus

Hackeri de elită au încercat să acceseze reţeaua informatică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la începutul lunii martie, pe fondul unei creşteri de peste două ori a tacurilor cibernetice de la declanşarea epidemiei de coronavirus, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters, relatează News.ro.

Directorul pentru securitate cibernetică al OMS, Flavio Aggio, a spus că nu se cunoaşte identitatea hackerilor, dar că efortul lor nu a reuşit.

Aggio a avertizat că tentativele de hacking împotriva agenţiei şi a partenerilor acesteia au crescut în contextul eforturilor de combatere a extinderii coronavirusului care a ucis peste 15.000 de oameni la nivel mondial.

Tentativa de atac de la OMS a fost comunicată Reuters de către Alexander Urbelis, un expert în securitate cibernetică şi avocat la Blackstone Law Group din New York, care urmăreşte activităţile suspecte de înregistrare a domeniilor pe internet.

Urbelis a declarat că a observat activitatea suspectă în jurul datei de 13 martie, când un grup de hackeri pe care îl urmărea a activat un site maliţios care imita sistemul intern de email al OMS.

Am realizat destul de rapid că este un atac în direct împotriva OMS, pe fondul pandemiei”, a explicat acesta.

Urbelis a mai spus că nu ştie cine este răspunzător de atac, dar alte două surse au arătat că suspectează un grup avansat de hackeri cunoscut drept DarkHotel, care efectuează operaţiuni de spionaj cibernetic cel puţin din 2007.

Mesajele trimise la adrese de email ale hackerilor nu au primit răspuns.

Informaţiile oferite de Urbelis au fost confirmate de directorul pentru securitate cibernetică a OMS, Flavio Aggio.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Rusii, cine sa fie hackerii astia?

  2. Inseamna ca nu au fost profesionisti poate sa jucat un copil cu voi

  3. Totul e Matematica … Unora le place sa rezolve probleme …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.