G4Media.ro

Haaretz: Șeful Black Cube clamează din nou că operațiunea de spionare a…

Haaretz: Șeful Black Cube clamează din nou că operațiunea de spionare a lui Kovesi ar fi avut girul SRI, dar singura probă e o presupusă confirmare din partea unui fost director Mossad, mort între timp

Dan Zorella, CEO-ul companiei Black Cube, a declarat în depoziția oficială dată procurorilor DIICOT că a crezut că operațiunea din 2016 de spionare a Laurei Codruța Kovesi a fost comandată de SRI, transmite publicația israeliană Haaretz. Zorella nu aduce nici o dovadă însă, susținând că cel care i-ar fi confirmat implicarea SRI a fost ex-directorul Mossad, Meir Dagan, care a murit însă fără a fi audiat în dosar.

De altfel, procurorii DIICOT au respins acuzațiile lui Dan Zorella și au clasat cauza, arătând în rechizitoriu următoarele:

”Clasarea cauzei, în ceea ce priveşte aspectele relevate de numiţii D.Z. şi * , precum şi de către martorii denunţători * şi * , raportat la posibila implicare în proiectul şi operaţiunea desfăşurată pe teritoriul României, după caz, a anumitor reprezentanţi ai unor instituţii publice din România şi oameni de afaceri români/israelieni (* , * , * ), fiind incident cazul prevăzut de dispoziţiile art. 16 alin. 1 lit. c din C.p.p. – nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea”.

Mai mult, despre operațiunea Black Cube în România se știe că firma israeliană a trimis o ofertă către Dan Adamescu.

Dan Zorella a mai susținut în declarațiile preluate de Haaretz că persoana care l-a angajat pentru operațiunea din România este Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI condamnat pentru corupție. Zorella susține că Dragomir i-ar fi spus că Black Cube avea permisiunea SRI de a opera în cazul Kovesi.

Zorella a spus că, având în vedere sensibilitatea operațiunii de spionare a șefei DNA, l-a întrebat personal pe Moshe Dagan, ex-director Mossad, dacă poate verifica că SRI a dat aprobarea pentru operațiunea din România. La câteva zile după ce i-a cerut să verifice veridicitatea susținerilor lui Dragomir, Dagan l-ar fi sunat pe Zorella și i-ar fi spus că operațiunea are girul SRI. Zorella nu a putut proba declarațiile, dat fiind că Moshe Dagan, care era și director onorific al Black Cube, a murit în timpul investigației DIICOT.

Reamintim că DIICOT l-a trimis în 15 iulie în judecată pe fostul ofițer, Daniel Dragomir, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni în dosarul Black Cube. Procurorii arată în comunicat că Dragomir – deja condamnat în alt dosar și fugit din țară – a avut sprijinul altor persoane interesate în defăimarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, dar nu au trimis în judecată pe nimeni altcineva și nici nu au scris cine au fost finanțatorii reali ai afacerii. Procurorii DIICOT au disjuns ancheta și fac în continuare cercetări pentru a afla cine sunt finanțatorii afacerii Black Cube.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Este clar că a avut girul SRI-ului, ne se poate spiona fizic într-o țară mică șefa unui parchet fără să se observe. Sau SRI-ul e la un nivel de incompetență abisal.
  Sunt doar aceste 2 variante : au girat sau sunt incompetenți. Ar trebui ca instanța să pună această întrebare SRI-ului, să vedem ce aleg

  • SRI-ul e ca oricare alta agentie a statului roman, corupt si incompetent.

  • Da’ cine crezi ca i-a prins pe astia si le-a stricat operatiunea, de ti-e asa de clar? Procurorii?

  • si in SRI sunt mai multe grupari.

  • Pentru postachei totul e clar ca lumina zilei. Habar nu au despre ce vorbesc dar totul e clar – evident fara probe sau argumente. Iar operatiunea a fost zadarnicita de militianul lui Lovin. E tot o evidenta

 2. Mai credibil este cu girul doamnei Kovesi decât al SRI.

  • ai dreptate, kovesi si-a dat girul sa fie urmarita si cand s-a plictisit, i-a demascat. si tot ea i-as si platit. ce-a zis doctorul? mai scapi?

 3. Si SRI girul cui avea?

  Dan Zorella: „Există multe persoane care sunt interesate de reuşita acestui proiect, v-am povestit doar despre o parte din ele pînă acum. Din aceasta eu am dedus că Daniel se referă la domnul Hellvig şi la preşedintele României.“
  – „Doresc să precizez un detaliu important adiţional: la pagina 3 din redare, Daniel precizează că există două luni pentru executarea proiectului, deoarece preşedintele trebuie să decidă despre renumirea lui Laura Kovesi la începutul lunii aprilie 2016, iar întîlnirea a avut loc în februarie 2016, atunci am înțeles din aceasta că materialele se vor depune pe masa preşedintelui ca parte din probe pentru luarea de decizie în legătură cu renumirea lui Kovesi“!

 4. Intoxicari. Sputnik intra in actiunea. Vin alegerile.
  De ce ar fi avut nevoie Iohannis de teatru ieftin ca sa scape de Kövesi?

  • Pai uite ca încet încet iese la suprafață adevărul. USL trăiește bine merci. Eu unul nu am vrut sa cred ca Iohannis e cu ei, dar faptele se încăpățâneaza sa demonstreze ca nu e asa.

 5. Hi
  Iată cum toți creștinii își dau cu presupusul ..
  Imbecilitate la rumâni infinită….
  Cazul e vechi și penibil… toată problema este a moștenitorului infractor, care plătește pe oricine oriunde oricum…dar nu va scapa

 6. Cel mai simplu e sa fie adus Dragomir si intrebat cine i-a dat mandat sa faca toate acele demrsuri. Vorbea in numele SRI a Presedintelui de ce nu si in cel UE, ONU, Trump, Putin… Mai curand e tot o facatura A3 teleghidata de Voiculescu in panica de confiscare extinsa prin mancrutul Dragomir.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.