G4Media.ro

Guvernul ucrainean a aprobat un acord de cooperare tehnico-militară cu România

Guvernul ucrainean a aprobat un acord de cooperare tehnico-militară cu România

Guvernul ucrainean a aprobat miercuri un acord cu România, ţară membră a NATO, privind cooperarea tehnico-militară, ceea ce ar conferi un cadru legal pentru achiziţionarea echipamente militare dacă guvernul român ar fi de acord, relatează Reuters şi Ukrinform, citate de Agerpres.

Acest acord-cadru fusese semnat la 5 septembrie 2020 la Bucureşti, dar avea nevoie de aprobarea guvernului ucrainean pentru a intra în vigoare.

După cum se menţionează într-o notă explicativă ataşată documentului, intrarea în vigoare a acordului va asigura crearea cadrului normativ şi legal necesar în sfera tehnico-militară între cele două ţări şi va permite cooperarea tehnico-militară în următoarele domenii: achiziţionarea de arme, muniţii şi echipamente militare în cadrul unor proiecte comune şi producţia de arme şi echipamente militare la cererea uneia dintre părţi, furnizarea de armament, muniţie şi echipament militar şi alte servicii în sfera tehnico-militară şi vânzarea de licenţe pentru producţia de arme, muniţii şi echipamente militare.

Acordul prevede posibilitatea creării unei comisii mixte ucraineano-române de cooperare tehnico-militară, notează Ukrinform, citând un comunicat al guvernului de la Kiev.

La 5 septembrie 2020, ministrul ucrainean al apărării de la acea vreme, Andrii Taran, şi ministrul apărării naţionale al României, Nicolae Ciucă, au semnat la Bucureşti un acord interguvernamental de cooperare în sfera tehnico-militară, aminteşte agenţia ucraineană de presă.

Sursa foto: Ukrainian Air Assault Force / ukrinform.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Oare printre alte colaborari o fi si aceea de a interveni când i or ataca rushii? Nu m ar mira

 2. CE TREABĂ AVEM NOI CU CIOLOVECII????? Ei sunt dușmanii noștri vechi, naturali. Noi trebuie să-i încurajăm, chiar, să se lupte cu frații lor, mujicii!

 3. Dacă rușii nu i-ar fi atacat pe români ori de câte ori au avut ocazia în ultimii 300 de ani, azi România poate nu era atât de dispusă să ajute Ucraina.

  Vedeți, putiniștilor, de ce nu-i bine să furi de la vecini? Pentru că într-o zi se vor uni vecinii împotriva voastră.

 4. Ucrainenii n-au ce armament sa cumpere de la noi, a nu se uita starea industriei romanesti de aparare, noi in fapt nu mai producem aproape nimic, nici tancuri nici transportoare nici avioane sau elicoptere, nici macar pulberea pt munitii, pana si aia vine din import din Serbia, acordul probabil are in vedere retragerea mascata a trupelor in Romania sub pretextul reparatiilor efectuate tehniciiin cazul in care lucrurile se precipita, dupa modelul cerut de Ceausescu lui Tito in urma evenimentelor din ’68.

  Toate programele noastre de inzestrare nu implica in niciun fel industria de aparare, industrie care cam fabrica de toate adevarat nu produse de top in acele vremuri dar avantajul enorm era ca exporta si asta insemna echilibrarea balantei comerciale, daca s-ar fi investit posibil astazi sa fi produs in parte ceea ce trebuie.

  Cat despre ucraineni si rusi sa uitam ca astia frati sunt frati, intr-un fel sau altul se cearta apoi se pupa si noi o sa cadem de fraieri ca aia e asa-i cand pici la mijloc, maI mult, rusii justifica in mod pervers ca acele teritorii dupa care noi plangem cam sunt in componenta ucraineana sau nu sunt in componenta Rusiei dar uita sa spuna ca pana de curand si ucrainenii erau in sfera de influenta ruseasca.
  Alt lucru e adevarat e ca ucrainenii n-au fost tocmai prietenosi cu noi, vezi insula Serpilor si canalul Bistroe iar mai nou vor sa ia mare parte din debitul Nistrului la intrarea catre R Moldova, cu siguranta acolo va iesi cu cearta lasandu-i atat pe moldoveni si pe transnistreni fara apa….sa vedem atunci de partea cui ne vom pozitiona.

  Personal as evita ambele natii, n-ai ce-ti pune mintea nici cu unii nici cu altii, in caz contrar vom pierde.