G4Media.ro

Guvernul spaniol renunță la carantină pentru turiștii britanici / Decizia a fost…

Guvernul spaniol renunță la carantină pentru turiștii britanici / Decizia a fost luată pentru a permite sutelor de mii de britanici să ajungă la proprietățile lor din Spania/ Granițele pentru turiștii din Schengen se deschid duminică

Turiștii britanici vor avea voie să călătorească de duminică în Spania fără să mai fie nevoie să intre în izolare, a anunțat ministrul de externe spaniol, Arancha González, citată de Politico.eu

Ea a precizat că guvernul spaniol a adoptat unilateral această decizie pentru a le permite sutelor de mii de britanici care dețin proprietăți în Spania să ajungă mai ușor la casele lor. De la impunerea restricțiilor în data de 15 mai, străinii au obligația să intre în carantină pentru 14 zile.

Decizia vine după zile de discuții cu guvernul britanic, pe care Madridul speră să-l convingă să ridice măsura carantinării pentru turiștii spanioli, însă nu s-a căzut încă de acord asupra reciprocității.

Spania va deschide dumincă granițele pentru turiști din spațiul Schengen. Turismul este o sursă importantă de venit pentru Spania, având o pondere de 12% din PIB, cu peste 2, 6 milioane de angajați în acest sector. Potrivit ministrului de externe spaniol, peste 400.000 de britanici dețin proprietăți în Spania.

Turiștilor le va fi verificată temperatura și li se va cere să lase autorităților spaniole date de contact, pentru a putea fi identificați în caz că se va descoperi că au fost expuși infecției cu coronavirus.

Sursa: Politico.eu

Sursa Foto: https://www.schengenvisainfo.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.