G4Media.ro

Guvernul și-a asumat obligația să aloce fonduri pentru achiziția de tablete pentru…

Foto: Freepik.com

Guvernul și-a asumat obligația să aloce fonduri pentru achiziția de tablete pentru copiii care nu au, în prezent, acces la cursurile online

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, în ședința de Guvern, că va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online şi, de asemenea, pentru cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti persoanelor care sunt vulnerabile.

„În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul preşedinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic şi care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind enitul minim garantat”, a informat Orban, la începutul şedinţei Guvernului, relatează Agerpres.

Orban i-a cerut premieru ministrului Muncii să pregătească pentru şedinţa următoare de Guvern un act normativ prin care – prin intermediul Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – să definească cu stricteţe, în conformitate cu prevederile legale, categoriile de persoane vulnerabile.

Sursa Foto: reepik.com (copii cu tablete)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bine. Dar poate aloca si niste fonduri ca racordeze la curent electric casele elevilor care nu au asa ceva. Poate si niste abonamente la internet.

  2. sa le furnizeze intai curent electric, in satele uitate de 30 de ani fiindca baronii n-au ce fura de acolo

  3. Și după achiziția tabletelor ce urmează? Se finanțează abonamentul de internet? Se trimit profesori acasă la elevi (vă implor, începeți cu cartierul Pojorâta din comuna Lerești) să-i instruiască cum e cu MS Teams, sau Zoom, sau…?
    Sau nu s-a înțeles că învățământul on-line (mai ales pentru copiii mici) nu poate fi decât o soluție de avarie, TEMPORARĂ?