G4Media.ro

Guvernul promite ajutoare pentru familiile afectate de incendiul de la Miercurea Ciuc,…

Guvernul promite ajutoare pentru familiile afectate de incendiul de la Miercurea Ciuc, în urma căruia peste 250 de oameni au rămas fără case

Guvernul a anunţat sâmbătă că este pregătit să sprijine persoanele afectate de incendiul din Miercurea Ciuc, prin intermediul autorităţilor locale din Harghita.

„În urma incendiului violent izbucnit în Miercurea Ciuc, joi, 7 ianuarie 2021, unde peste 250 persoane au rămas fără locuinţe, Guvernul României este pregătit să sprijine autorităţile locale din Harghita, în vederea relocării persoanelor rămase fără adăpost, amplasarea de locuinţe mobile şi implicit asigurarea asistenţei medicale, oferirea de alimente, şi alte bunuri necesare subzistenţei”, a anunţat Guvernul printr-un comunicat transmis AGERPRES.

În acest sens, la nivel local, în seara de 7 Ianuarie şi în data de 8 ianuarie au fost convocate două şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde discuţiile au vizat identificarea locurilor disponibile pentru cazarea persoanelor sinistrate, asigurarea necesarului de alimente şi alte bunuri necesare subzistenţei, testarea pentru SARS-CoV-2 a persoanelor cazate temporar la o sală de sport din Miercurea Ciuc şi identificarea în regim de urgenţă a terenului disponibil pentru amplasarea locuinţelor modulare, a precizat Executivul.

„Astfel, în baza tuturor acestor nevoi iminente de protecţie şi de ajutor care trebuie acordate urgent comunităţii sinistrate, Guvernul României este implicat direct, în colaborare cu autorităţile locale şi judeţene, în oferirea de suport prin instituţiile direct implicate, respectiv, Instituţia Prefectului, forţele din cadrul MAI, poliţie, jandarmerie, pompieri, Ministerul Sănătăţii şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, a adăugat comunicatul Guvernului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mama ei de asigurare, ca_costa pentru un an cam cat vreo 20 de beri …

    • Sa iti faci asigurare ai nevoie de acte, crezi ca are careva?

    • Ca sa faci acte sau asigurare pe locuinta, ai nevoie de locuinta. Nu cred ca un cotet de favela se poate descrie ca „locuinta”. Nu ardeau cu sutele daca nu erau cotete. #standardeoccidentale

      Am mai spus, cred ca primarul de sector va fi tras la raspundere pentru constructiile de pe arealul lui de raspandire.

  2. Am mai auzit o proasta de reporterita la protv venita de la capitala intreband daca oamenii aia aveau asigurare…poate nu ati inteles ca era e zona de rromi, vai de steaua lor, zece sub acoperis, cum zice si Sapros mai sus pai credeti ca aia au scoala, au acte pe asa zisele case? stiu sa scrie? Asigurari…auzi la ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.