G4Media.ro

Guvernul maghiar al lui Viktor Orban retrage sprijinul financiar pentru un festival…

Guvernul maghiar al lui Viktor Orban retrage sprijinul financiar pentru un festival al extremei drepte organizat în Slovacia de „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate”

Guvernul ungar şi-a retras sprijinul financiar pentru un festival cunoscut pentru legăturile sale cu grupări de extremă dreapta, scrie publicaţia Politico.eu.

Acest festival muzical, ce se desfăşoară în Slovacia în fiecare an, este organizat de „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), un grup iredentist maghiar de extremă dreapta.

Anul trecut, doi membri ai acestei grupări, Beke Istvan şi Szocs Zoltan, au fost condamnaţi în România de către ÎCCJ la câte 5 ani de închisoare pentru tentativă de detonare a unui dispozitiv exploziv la parada de Ziua Naţională a României din 1 decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

Festivalul anual ”Felvidéki Hungarian Island” atrage membri ai extremei drepte ungare. Luna trecută, Facebook a eliminat o pagină care făcea publicitate acestui eveniment.

Potrivit ziarului ungaro-slovac Uj Szo, Secretariatul de Stat ungar pentru Politică Naţională, subordonat biroului premierului ungar, se număra printre sponsorii formali ai evenimentului prezentaţi pe site-ul festivalului.

Interpelat de publicaţia Politico, biroul prim-ministrului ungar a precizat joi că a emis un ordin să fie retras orice sprijin financiar pentru acest eveniment. De asemenea, acelaşi birou a emis o declaraţie în care afirmă că a dispus Fundaţiei Gabor Bethlen, finanţată de guvern şi care a oferit un sprijin redus festivalului, să-şi retragă decizia de finanţare a acestuia, solicitare în faţa căreia fundaţia s-a conformat

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La G4Media s-a terminat programul de lucru la ora 17,30?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De la 17,42 exista stirea, „nesemnificativa” dealtfel, ca in Moldova s-a rezolvat punctul culminant al crizei politice prin renuntarea la putere a Partidului Democrat al lui Plahotniuc, prietenul PSD, prin cedarea puterii catre guvernul Maia Sandu, iar G4 doarme!

  2. In Romania in schimb guvernul Orban continua sa finanteze miscarea de extrema dreapta 64 de comitate.

  3. Victor Orban si maghiarii in general, sunt varful de lance al propagandei rusesti in Uniunea Europeana. In Romania, prin UDMR, au rolul de a destabiliza fortele politice interne, de a introduce teme anti_UE, de a creea o atmosfera de haos legislativ si nesiguranta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.