G4Media.ro

Guvernul francez dă undă verde proiectului taxiurilor zburătoare şi instalării unui heliport…

Sursa foto: Pexels / Chris Molloy

Guvernul francez dă undă verde proiectului taxiurilor zburătoare şi instalării unui heliport pe Sena

Guvernul francez a dat marţi undă verde instalării unui heliport pe Sena, printr-o decizie publicată în Jurnalul Oficial, care autorizează ”înfiinţarea, de către Aéroports de Paris (ADP), a unei staţii de elicoptere pe teritoriul oraşului Paris”, relatează Le Figaro, transmite News.ro.

Această staţie urmează să fie instalată pe cheiul Austerlitz, în arondismentul al XIII-lea, la Paris.

Platforma ”cu caracter experiemtal” urmează să fie exploatată de ADP până la 31 decembrie 2024.

Taxiurile zburătoare dezvoltate de mai mulţi ani de către start-upul german Volocopter urmează să circule între orele locale 8.00 (9.00, ora României) şi 17.00 (18.00, ora României).

Zborurile sunt limitate la două pe oră şi la 900 de zboruri experiemtale în total.

Taxiurile zburătoare nu se plătesc

Fără acordul EASA şi DGAC, ele transportă exclusiv invitaţi traşi la sorţi.

Aceştia urmează să fie tranzitaţi de către ADP, în această fază experimentală, de la heliportul Issy-les-Moulineaux şi ”veliportul” Paris-Austerlitz, de la Issy-les-Moulineaux pe aerodromul Saint-Cyr-l’École şi de pe aeroportul de afaceri de la Bourget la Roissy-CDG.

Acest proeict, susţinut de regiunea Île-de-France, de instalare pe o barjă, pe Sena, s-a lovit mult timp de opoziţia unor aleşi municipali de la Paris, care denunţă un mod de transport rezervat bogaţilor.

”Nimic nu merge în acest proiect (…), un gadget total inutil şi extrem de poluator, destinat câtorva ultraprivilegiaţi grăbiţi”, denunţa în noiembrie adjunctul Tranziţiei Ecologice Dan Lert.

Consiliul Municipal al Parisului a dat, atunci, un aviz negativ acestui proiect, dorit de CEO-ul Aéroports de Paris (ADP) Augustin de Romanet.
 

Des taxis volants en plein Paris. Le souhait d’Augustin de Romanet, PDG d’Aéroports de Paris (ADP) est en passe de prendre vie. Le gouvernement vient de donner son feu vert à l’installation d’un héliport sur la Seine. Une décision publiée au journal officiel ce mardi 9 juillet autorise «la création, par Aéroports de Paris, d’une hélistation située sur le territoire de la ville de Paris».
 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...