G4Media.ro

Guvernul federal german aprobă o înăsprire a legislaţiei anti-COVID-19, o victorie pentru…

Guvernul federal german aprobă o înăsprire a legislaţiei anti-COVID-19, o victorie pentru Angela Merkel, adepta unei abordări mai dure pentru combaterea pandemiei

Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Până acum, măsurile de combatere a pandemiei au fost decise prin colaborare între nivelul federal şi landuri, care sunt abilitate să ia decizii în materie sanitară, în virtutea sistemului federal german.

Acest proiect, care pentru a intra în vigoare trebuie să fie aprobat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), prevede o incidenţă minimă de 100 noi infectări la 100.000 locuitori pe trei zile pentru ca autorităţile federale să poată decide măsuri precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea magazinelor considerate neesenţiale.

În cazul în care rata incidenţei este cuprinsă între 100 şi 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori, şcolile nu vor mai primi decât elevii testaţi de două ori pe săptămână. Şcolile vor trebui să rămână închise dacă rata incidenţei depăşeşte 200 la 100.000 de persoane.

Ar fi pentru prima dată când interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la scară naţională ar putea fi impusă în mod automat în încercarea de a stopa valul epidemic.

Celelalte măsuri confirmă restricţiile intrate deja în vigoare în Germania la finalul anului trecut.

Noul proiect legislativ constituie o victorie pentru Angela Merkel, adepta unei abordări mai dure pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Marţi, incidenţa pe o săptămână era de 140,9 la 100.000 pentru întregul teritoriu german, unde 10.810 noi cazuri de COVID-19 şi 294 decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). La începutul săptămânii, Germania a depăşit pragul de 3 milioane de infectări cu COVID-19.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Sa fie ordine si disciplina! De la 1/1000, gata, stingerea si la cotet!

  • Vezi ca incidentele din Germania trebuie înmulțite cu 2 daca vrei sa le compari cu cele de la noi, pentru ca se calculează pe o săptămâna, nu doua. Deci ar fi 2 la mie pentru primele restrictii, urmate de scoli închise la 4 la mie.

  • Ordine și disciplina! Nimeni nu mișcă în front că-l ia mama dreacu. Cine iese din casă fără un motiv bine întemeiat (sic), luat cu duba și direkt la pușcărie cu el!!! Cap de teuton, ce p!$&@ ma-sii..

  • Da se calculeaza , uite aci cum: https://absolute-zahlen.com/

 2. Acum aproape 1 saptamana:
  „Angela Merkel gândește precum Andreea Moldovan: cancelarul german este de acord cu restricțiile stricte și uniforme
  07/04/2021
  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este favorabilă instituirii unor restricţii antiepidemice stricte şi uniforme, dar de scurtă durată, anunţă Guvernul de la Berlin, conform site-ului Tagesschau.de, arată Mediafax.
  „Solicitările pentru o carantină generală scurtă, dar uniformă sunt corecte”, afirmă Ulrike Demmer, un purtător de cuvânt al Guvernului german, referindu-se la poziţia Angelei Merkel.
  „Chiar şi o iniţiativă la nivelul întregii ţări ar fi importantă. Diversitatea actualelor măsuri nu generează siguranţă şi acceptare în acest moment. Avem nevoie de o incidenţă stabilă a infectărilor sub 100″, a subliniat oficialul german.
  Nu este clar dacă Guvernul de la Berlin chiar va decide restricţii antiepidemice suplimentare. Următoarea reuniune a cancelarului Angela Merkel cu premierii landurilor germane este programată LUNI.”

  In Romania, in 11 aprilie 2021:
  „Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră: „„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

  Cum a jignit-o Alexandru Rafila:
  „Pentru doamna secretar de stat Moldovan, care e o persoană mai ascetă, carantina poate să fie o soluție minunată, , însă Ministerul Sănătății nu a făcut nimic trei luni de zile ca să nu ajungem aici.”
  Nici Guvernul dnei Merkel no-o fi facut nimic, asa-i Rafila?!!!
  Rafila, sa-ti fie rusine, politruc slugoi de PSD!!!