G4Media.ro

Guvernul a adoptat OUG cu dedicație pentru ca Netejoru și Stan să…

Guvernul a adoptat OUG cu dedicație pentru ca Netejoru și Stan să poată rămâne la șefia Inspecției Judiciare/ Se suplimentează numărul de inspectori

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanță de urgență pentru completarea articolul 67 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat al Executivului. Articolul 67 prevede exact modul în care sunt numiți șefii Inspecției Judiciare, în contextul în care mandatele actualilor șefi ai IJ au expirat din 1 septembrie.

Pe ordinea de zi a guvernului figurează și  un proiect de hotărâre, prin care se suplimentează numărul de inspectori cu 17.

Inspecția Judiciară este arma folosită de alianța PSD-ALDE pentru a controla corpul magistraților.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, OUG-ul nu are avizul CSM. Există cel puțin două decizii ale CCR care consacră obligativitatea avizului. Problema este că singura instituție care poate sesiza CCR că OUG-ul nu are aviz CSM este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. 

G4Media.ro a scris încă din 29 august că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care prelungește mandatele de conducere ale șefilor Inspecției Judiciare, după cum rezultă din documentul obținut de G4Media.ro. Mandatele lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan au expirat la data de 1 septembrie, iar majoritatea din plenul CSM vrea să îi mențină pe cei doi la conducere ca interimari până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro.

Textul ordonanței

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. I – La articolul 67 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 628 din 1 septembrie 2012, cu modificările ulterioare, după alineatul (6) se introduc două alineate noi, alin. (7) și (8), cu următorul cuprins:

“(7) În situația vacantării funcției de inspector-șef sau, după caz, de inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcției se asigură de inspectorul-șef sau, după caz, de inspectorul-șef adjunct ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcții în condițiile legii.

(8) În caz de încetare a mandatului de inspector-șef ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de către inspectorul-șef adjunct până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii, iar în caz de încetare a mandatului de inspector-șef adjunct ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de către un inspector judiciar numit de inspectorul-șef până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii”.

Art. II – Prevederile art. 67 alin. (7) din Legea nr. 317/2004 se aplică și situațiilor în care funcția de inspector-șef sau, după caz, de inspector- șef adjunct al Inspecției Judiciare este vacantă la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Foto: InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. labele jos de pe inspectia judiciara ! vreti o revolutie ? n-ati invatat nimic din 10 august ? chiar si gazati si batuti, nu cedam !

  • La o luna ar trebui o demonstratie uriasa, tinind cont de cate alte rele s-au intimplat si urmeaza sa se intimple. Nu mai tin cont de nimic, legi, adevar, diplomatie, situtia din tara pe toate planurile. Cum pot exista asemenea oameni ca Valcov, Dragnea, Viorica, Tudorel??? Cum de nu exista Nici un mod demicratic de a-i opri. Dar, nu ma mai mir de nimic cand au aceiasi consilieri si avocati ca Trump si cel din I sr ae l.

 2. Actuala conducere a Inspectiei Judiciare este aservita marelui penal flausat de teleorman.
  Pe ei se bazeaza Duie Mragnea in lupta cu judecatorii si procurorii .
  Datorita obedientei lor doreste sa-i mentina in functii.

 3. Nu se opresc

 4. BRAVO TOADERE, IL SUPARASEI PE TOV DRAGNEA. DAR A BAGAT PUTINA VITEZA-N TINE SI GATA.
  ACUM PUTETI SA DATI CU MACIUCA SA NU MAI MISTE NIMENI IN FRONT.
  TUDORELE MAICA, CINE TI-A SPUS TICALOS A FOST BLAND!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.