G4Media.ro

SURSE Consiliul Superior al Magistraturii întârzie planurile lui Dragnea de a folosi…

SURSE Consiliul Superior al Magistraturii întârzie planurile lui Dragnea de a folosi mai departe Inspecția Judiciară ca un buzdugan politic/ Proiectul de OUG-ul lui Tudorel Toader n-a primit încă aviz, urmează o săptămână de consultări cu magistrații

Comisia 1 din Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, ca proiectul de ordonanță de urgență propus de ministrul Justiției pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare să fie supus consultării cu sistemul judiciar, urmând ca, săptămâna viitoare, CSM să decidă dacă va acorda aviz pozitiv sau negativ, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, OUG-ul nu se mai justifică, în condițiile în care mandatele șefilor IJ au expirat deja la 1 septembrie și nu se mai justifică prelungirea lor prin ordonanță.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, ar putea promova OUG-ul în Guvern și fără avizul CSM, dar actul normativ riscă să pice la Curtea Constituțională, iar anchetele realizate de inspecție sub o conducere ilegală să fie astfel puse sub semnul întrebării.

Potrivit surselor G4Media.ro, inspectorul-șef și-ar fi delegat atribuțiile către doi inspectori, Speranța Defta și Sanda Mateș. Și această decizie este contestată în interiorul CSM. Magistrații consultați de G4Media.ro susțin că acestă delegare de atribuții este ilegală, deoarece nu pot fi delegate atribuții pe care cineva nu le mai poate exercita.

Miza prelungirii mandatelor fostei conduceri a Inspecției Judiciare este foarte mare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Acest lucru a rezultat din ieșirea de luni, când l-a criticat dur pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru că nu a reușit să treacă OUG-ul pentru prelungirea mandatelor lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan.

”Sigur că eu aş fi foarte bucuros dacă – pentru că am citit şi eu în presă zilele trecute – domnul ministru Toader ar fi iniţiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege şi, ca mulţi alţi colegi, oameni pe care i-am văzut supăraţi, şi eu sunt sunt supărat, pentru că tocmai se pot pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare. M-aş fi aşteptat să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută. Pentru mine este destul de ciudat şi destul de greu de înţeles de ce nu a făcut-o”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă ştia că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se pregăteşte pentru o carieră de notar.

G4Media.ro a scris în exclusivitate săptămâna trecută despre faptul că Tudorel Toader pregătește o OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, brațul armat al PSD împotriva magistraților. Toader a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul de Ordonanță de Urgență. Mandatele lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan au expirat la data de 1 septembrie.

Miza ar fi fost menținerea celor doi la conducerea Inspecției ca interimari, până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Se apropie funia de par? Incet,incet iti vine randul,ca la puiul de gaina. Nu mai ai multe zile libere ma Livache,iar Irina va fi salteaua altora. Tu vei fii prietena lui Alifie si Vaselina de la puscarie.
  PS. Sa nu il uiti pe prietenul tau penal Valcov,sa il iei cu tine !

 2. Pai acum daca si l-a aranjat si pe fisu’ al mic Slugarel chiar ca nu prea mai e interesat de cat de repede sau de incet se misca ordonantele in guvern !

  PS. Asta daca nu cumva mai are si un al treilea copil pe care trebuie sa si-l aranjeze !
  Mai are ? 😉

 3. Interpusii – reteta succesului mafiei Dragnea, oameni de nimic, perfect controlabili de catre partid. Nu ca partidul n-ar fi deja super controlabil, dar din cand in cand se lacomeste.

 4. Supărare mare are nea Liviu. Sunt semnele declinului pentru el si rahatii ceilalti din guvern.
  „Ghinion” nea Liviu, cum ar spune nemtii!

 5. Dar cat timp e situatia asta incerta Inspectia Judiciara nu mai poate fi sesizata de Tarcea pentru intarzierea motivarilor sentintelor cu executare in prima faza ale lui Dragnea si Valcov de catre magistrati; motivare care fusese solicitata sa fie gata pana la 1 septembrie.Sau? Si daca motivarile nu se dau in nu stiu cat timp parca era o chestie in noile legi ale justitiei/coduri penale ce urmeaza a fi aprobate care i-ar avantaja pe cei doi. Cred ca stie Dragnea ce face. Astia joaca un teatru ieftin pt noi sa credem ca se sparge gasca.

 6. Multumesc pentru newsletter zilnic.
  Aveti cumva abonamente? Asa cum au alte site-ri straine si presa scrisa straina, ca Financial Times si FAZ? As dori sa fac un abonament. Multumesc.

 7. psd scos din viata politica a romaniei. tipul de politician pe care ei in promoveaza trebuie sa dispara. e timpul frati romani.

 8. CU DEOSEBIT RESPECT DOMNULE @U D I L A SUBSCTRIU LA CELE SPUSE DE DVS .ACARUL PAUN IN RELELE CARE SE PETREC IN GUVERNUL DE AZI A ROMANIEI SI CARE TREBUIE NUMAIDECIT SA PLECE LA PUSCARIE ESTE , CIUFULITUL DARIUS VILCOV .