G4Media.ro

Guvernul Dăncilă începe tăierile. Teodorovici: Peste 4000 de posturi din ministere vor…

Guvernul Dăncilă începe tăierile. Teodorovici: Peste 4000 de posturi din ministere vor fi desființate/ Vorbim de posturile vacante, dispar funcții de conducere în special

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţă că peste 4.000 de posturi atât nebugetate, cât şi bugetate din ministere vor fi tăiate, cele mai multe la ANAF, şi că vor dispărea şi unele funcţii de conducere. Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, vor fi desfiinţate 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la Fisc. Actul normativ stabileşte numărul maxim de posturi pentru 21 de ministere, precizându-se însă că acestea nu includ demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora, transmite News.ro.

”Este vorba şi de posturi bugetate, şi nebugetate. Administraţia cel puţin cea centrală este supraîncărcată şi vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje şi prevederi legale care ar trebuie să producă efecte benefice în economie şi nu se întâmplă, foarte multă rezistenţă la schimbările pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante. Ministerele şi-au reţinut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. (…) Sunt multe nemulţumiri. (…) Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi şi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere în special”, a declarat Teodorovici, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a explicat că în administraţie e un procent de 12% din totalul posturilor care pot fi de conducere şi, prin urmare, dacă dispar posturi, se reduce şi numărul funcţiilor de conducere.

Conform notei de fundamentare a proiectului de HG pus în dezbatere publică, reducerea acestor posturi se va face pentru a asigura creşterea calităţii şi a accesului la serviciile publice, fiind nevoie de o administraţie suplă, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistenţă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste.

”Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administraţii sunt transparenţa, profesionalismul, predictibilitatea şi adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetăţenilor şi ţintite pe eficienţă economică. De asemenea, reducerea birocraţiei şi simplificarea procedurilor, atât pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, cât şi la nivel inter şi intra-instituţional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administraţiei publice (din perspectiva costurilor şi timpului de reacţie) şi să crească gradul de transparenţă şi integritate în prestarea serviciilor”, se arată în nota de fundamentare.

Pentru a realiza aceste deziderate o primă etapă în reformare administraţiei publice centrale o reprezintă revizuirea structurilor organizatorice astfel încât să se asigure o eficientizare a activităţii, o mai bună coordonare a politicilor sectoriale, responsabilizare, implicare directă, precum şi  realizarea unor structuri administrative funcţionale, precizează sursa citată.

Prin proiectul de hotărâre se propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerului Cercetării şi Inovării, Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Citește integral pe News.ro

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ovarase… dar nu duduia economia?! nu erau suficienti bani sa se dubleze salariile si pensiile
  nu faceam cincinalu in 2 ani (nu 4)?!
  ce s-a intamplat?!

 2. Orlando, mai pune un zero la ălea 4000, și să dispară toți directorii și directorașii din toate ministerele. Cu secretarele, mașinile, șoferii și amantele din dotare.

 3. Daca e vorba de mii de posturi din care 3000 sunt de ANAF atunci e clar !
  Astia trebuiau sa fie „perceptorii” !

  Pai este in sprijinul programului PSD care a schimbat paradigma invechita dupa care incercau sa conduca cei dinaintea lor cu una noua, „revolutionara” care poate fi definita in cateva fraze : „Schimbam legi bune, dam legi proaste in asa fel incat ne albim cazierele, scapam din puscarii si evitam pe viitor puscariile. Apoi dam legi care sa ne permita sa ne imbogatim noi si familiile noastre fara a ne fi teama ca magistratii (procurori si judecatorii) vor putea sa ne faca ceva si, in fine, rezolvam lucrurile si in ceea ce priveste pericolul ca statul sa ne poata lua in viitor vreun leut din produsul furaciunii noastre de oameni cinstiti ce suntem. Desfintam posturile de inspectori fiscali in asa fel incat sa nu mai aiba cine sa ne controleze.”

  PS. Iar autorii acestei ultime masuri ar trebui decorati pt grija lor de a economisii resursele statului ! :)))

  • Asta-i !!!
   De multe ori mă dă râsul când văd economiști care demonstrează inviabilitatea măsurilor economice ale PSD-ului.

   Singura prismă prin care trebuie văzute acțiunile PSD-ului este FURTUL !!! Atât !!
   FURTUL !!!

   La ANAF programele informatice nu au mai fost actualizate, centralizatorul cade din când în când pentru că este folosit la capacitate de 100 % iar acum vor trimite acasă chiar pe cei care pot urmări firul banilor furați.
   ANAF-ul atenționa de prin 2015 că are probleme de procesare de informații și au primit bani prin Banca Mondială, 70 milioane dolari, dar s-au evaporat fără să intre ceva mărunțiș măcar în ANAF. După o îmbunătățire și actualizare în sistemele informatice se putea vorbi despre disponibilizări. Dar nu s-a îmbunătățit nimic.

   Singurul obiectiv al PSD-ului este STERGEREA URMELOR !!!!!

   ANAF-ul fără sistem informatic, Parchetele fără bani, DNA-ul fără personal poliția aservită …

   Toate pentru ca atunci când vor fi prinși să ne poată spune ,,Da, eu am furat cei 100 de milioane de euro dar a prescris fapta.”

 4. ha ha ha… ce gluma buna…
  ce se mai u”n”fla-n pene anal-istii care vriea-dom’ne-sa-se-reduca-birocratii… aaaaa… da’ stai nene ca nu vriea sa se reduca militisti-pompizderi-sanitari-to’ar’si-ntzatori/profesori… etc. vriea iel, anal-izdu-lu-fish, sa se taie domn’e nemernicii care-i tranteste lui geamu-n nas la ghiseu… sperand ca astfel, in nemarginita-i prostie/ignoranta – fi-va primit cu onoruri (plus fanfara) cand binevoieste sa-si arate muianu’.
  „solutia” asta a mai fost incercata de alde comu’isti care, culcati, s-au sculat ‘fo’misti. Atat de tare li s-a sculat ‘fo’ma-n ei incat au devenit referinta-n manuale. Indeosebi prin asomari repetate pe aceeasi chestiune, triplate de suspendarea aplicarii prin ou. Dar si prin reacuarda/unicitatea mundiala a camerelor-la-bac, supranumita (si indelung aplaudata de anal-isti) ‘fo’ma. VOMA… de facto, by results.

 5. I cazul in care ar dori sa faca ceva in sectorul bugetar , cel mai bine ar fi sa aplice propunerile domnului Catarama , adica sa reduca numarul de bugetari cu cel putin 25% .

 6. Nu mai sunt bani nici pentru steagurile Centenarului.

 7. Orlando, unde e prevazuta masura asta in Programul de guvernare?!
  Nicaieri, d-aia nu apare Dragnea sa o anunte!
  Rusine, mincinosilor, NU ati facut nimic din mincinosul Program de guvernare, ala plimbat pe la TVuri in campania electorala, apoi UITAT definitiv, cu celebra VIRGULA, cu tot:
  http://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/