G4Media.ro

Guvernul britanic plănuiește să vaccineze anti-Covid copiii între 12 și 15 ani…

Guvernul britanic plănuiește să vaccineze anti-Covid copiii între 12 și 15 ani înaintea începerii viitorului an școlar

Copiii între 12 și 15 ani din Marea Britanie ar urma să fie vaccinați anti-Covid începând cu luna august a acestui an, înaintea începerii următorului an școlar, potrivit unor surse guvernamentale citate de duminicalul londonez Sunday Telegraph.

Guvernul așteaptă avizul Comitetului Reunit pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI), dar este probabil că acest aviz va fi obținut, după cel care a aprobat vaccinarea adolescenților în vârstă de 16 și 17 ani.

Agenția pentru Reglementarea Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA) a aprobat deja imunizarea copiilor între 12 și 15 ani cu vaccinuri anti-Covid.

Numărul cazurilor de infectare cu Coronavirus a crescut cu aproape 50% în Regatul Unit în ultima săptămână, iar varianta Delta a virusului originară din India a devenit dominantă în UK.

Din totalul noilor cazuri de infectare cu Coronavirus tinerii în vârstă de 10 – 17 ani reprezintă peste un sfert.

În același timp, peste 40 de milioane de persoane sau 75% dintre adulți au primit prima doză de vaccin, în timp ce peste 27 de milioane au primit ambele doze. La ora actuală a venit rândul vaccinării persoanelor în vârstă de 30 și 31 de ani. În Marea Britanie vaccinarea anti-Covid nu este obligatorie.

Deși numărul de cazuri de infectare cu Coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni atingând o medie zilnică de 4500 (față de 60.000 la vârf în ianuarie), numărul de decese de Covid a rămas scăzut, la o medie zilnică de sub 10 (1.200 la vârf în ianuarie), iar numărul spitalizărilor nu a depășit 1.000 (aproape 40.000 la vârf în ianuarie).

Mai mulți experți epidemiologi au cerut guvernului să amâne eliminarea restricțiilor prevăzută în principiu pentru 21 iunie, din cauza creșterii din ultima vreme a cazurilor de infectare cu Coronavirus.

Vaccin la adolescenți foto: National Institute for Health Research

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Acest lucru se intimpla in toate tarile care beneficiaza de doze de vaccin, inclusiv Romania.

  2. Tot raul spre bine, virusul a disciplinat omenirea.