G4Media.ro

Guvernul britanic anunță că „nu are planuri pentru o desfășurare pe scară…

Sursa foto: Facebook / British Army

Guvernul britanic anunță că „nu are planuri pentru o desfășurare pe scară largă de trupe” în Ucraina / Este „o chestiune care ține de Franța”

Marea Britanie nu are planuri pentru o desfășurare pe scară largă de trupe în Ucraina, a declarat marți un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak, ca răspuns la comentariile lui Emmanuel Macron privind trimiterea de trupe de către națiunile europene în țara devastată de război, relatează The Telegraph.

Vorbind marți cu jurnaliștii, un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat „nu avem planuri de a face o desfășurare pe scară largă”.

Întrebat despre faptul că liderul francez nu a exclus ca trupele occidentale să lupte în Ucraina, purtătorul de cuvânt a spus că nu se pregătește o desfășurare, dar că Marea Britanie ajută cu „echipamente, provizii și pregătire”.

Aceștia au adăugat că problema este „o chestiune care ține de Franța”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că un „număr mic” de membri ai personalului britanic se află deja în țară, sprijinind forțele armate ale Ucrainei cu pregătire medicală.

Briefingul a venit după ce președintele francez a declarat: „Nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ceea ce trebuie pentru ca Rusia să nu câștige”.

Kremlinul a ripostat la comentariile lui Macron, avertizând că un conflict între Rusia și NATO ar fi inevitabil dacă membrii europeni ai alianței vor trimite trupe pentru a lupta în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. e clar, pana la sfarsitul anului, trupe nato vor „opera” orcii, in Ucraina :)) mai ales daca se impute treaba si ucrainienii risca sa fie impinsi pana spre Kiev