G4Media.ro

Guvernul a inițiat procedura în instanță pentru deposedarea lui Ion Iliescu de…

sursa foto: Agerpres.ro

Guvernul a inițiat procedura în instanță pentru deposedarea lui Ion Iliescu de titlul de luptător cu merite deosebite în Revoluția anticomunistă din 1989

Guvernul a inițiat procedura în instanță pentru deposedarea lui Ion Iliescu de titlul de luptător cu merite deosebite în Revoluția anticomunistă din 1989. Secretariatul de stat pentru revoluționari cere, în instanța de contencios administrativ, anularea actului prin care i-a fost acordat titlul lui Ion Iliescu.

Secretariatul de stat pentru revoluționari, structură subordonată Guvernului, a decis, la începutul lunii iunie, să ceară în justiție retragerea certificatului de luptător cu merite deosebite în Revoluția anti-comunistă din 1989 atribuit fostului președinte Ion Iliescu.

Decizia a fost luată de comisia abilitată din cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist la data de 31 mai 2022. Pasul următor este deschiderea unei acțiuni în instanță, singura abilitată să decidă retragerea titlului acordat lui Iliescu.

Instituția guvernamentală condusă de Irina Leulescu vrea să îi retragă titlul lui Ion Iliescu pentru că acesta a deținut funcții de conducere în aparatul de stat comunist, în condițiile în care legea 341/2004 nu permite acordarea acestei calități persoanelor cu astfel de funcții.

Ion Iliescu a fost membru al comitetului central al Partidului Comunist Român (PCR) și șef al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Il doare pe Ilici in pluă …dupa ploaie chepeneag

  2. Wow, ce frectie a la Tandala-ciuca-ciolacu!!!

  3. Iliescu, sarac si cinstit, dar insetat de putere, a promovat toate leprele care i-au tinut spatele.

  4. Nu poate sa fie „deposedat” de ceva ce nu e si nu a foat niciodata al lui. Poate sa fie insa aruncat in puscarie pentru multiple crime.

  5. Ion Iliescu principalul vinovat de contra-revolutie ! Motivul pentru care astazi nu mai putem vorbi ca in 89 a fost o revolutie ! Cel mult putem spune ca Revolutia nu si-a atins toate etapele !

  6. târfa kaghebista a fost luptator da nu pentru noi ci pentru moscova unde si-a facut studiile de tradator coclit…🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  7. Foarte bine,da mult le-a trebuit pentru mamuca asta.Ei vezi nea nelu bumerangu a ajuns ănapoi.Proclamația de la Cimișoara te ”salută”,art.6 mai precis eram precis cu anturajul la poloneji,cehi etc da cu ploconismul român nu se știa niciodată,vă consider tot arhitectul noii Românii.
    Istoria își muncă copiii.

  8. Doar Tzapu, Basescu si Joianis au fost in vizorul fidelilor vechiului regim, plus premierii de dreapta Boc (presedinte UASCR) si MRU (membru CC al UTC).

  9. Mama voasta de politicieni, dupa ce v-ați volosit de el si l-ati sustinut cand a-ti vrut functii, multe decenii dupa revolutie acum va debarasati de el pentru ca nu mai valoreaza nimic.

  10. Asta este o mârșăvie colosală, marca PSD! Să explic și de ce: acest „partid” (cloacă mafiotă) care este creația nenorocitului Ion Iliescu, deși a fost la putere aproape 30 de ani, se trezește ABIA ACUM să vină cu ideea asta, DOAR din dorința de a se „spăla” de legătura cu mizerabilul Iliescu, abia acum când știe că pe bătrânu’, care e pe ducă, o să-l doară fix în c_r de asta! Dacă o făceau în urmă cu cel puțin 25 de ani, DA, era altceva, dar ABIA ACUM… e perdea de fum! E doar pt ca PSD să dea „dovadă” votanților că vrea să se „primenească”

  11. Pentru mineriada cand il judecati?

  12. În România există mii (zeci de ii?) de așa-ziși revoluționari. Cu ei ce se va întâmpla? Sper că și ei vor fi luați la puricat.

  13. În România există mii (zeci de mii?) de așa-ziși revoluționari. Cu ei ce se va întâmpla? Sper că și ei vor fi luați la puricat.

  14. Îi ia caii de la bicicletă. Oricum ar da-o neica nimenii de aici și din alte părți, rămâne singurul care a câștigat clar alegerile prezidențiale de 3 ori. La fel, este singurul dintre președinți care în decembrie ’89 era urmărit permanent de securitate și nu avea nicio funcție pe linie de partid. Era director la Editura Tehnică. Sub mandatul lui România a devenit membră UE și partener strategic al NATO. Așa că….o luați sus 😅

  15. Sa ne amintim!: sa facem nous clasa de capitalisti romanii! ADICĂ PRIN HOTII NOSTRII ROSII.