G4Media.ro

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede unele facilități pentru soldaţii…

Sursa foto: MApN / Facebook

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede unele facilități pentru soldaţii şi gradaţii Armatei României

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, o Ordonanţă de urgenţă privind facilităţi pentru soldaţii şi gradaţii Armatei României, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Actul normativ, adoptat la propunerea MApN, modifică şi completează unele prevederi ale Statutului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

„Ordonanţa de urgenţă permite soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, în cuantumul şi condiţiile prevăzute pentru cadrele militare în activitate, justificarea compensaţiei lunare pentru chirie şi în situaţia contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe”, precizează MApN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, la fel ca în cazul cadrelor militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, pensionarii militari care provin din rândul acestora, precum şi membrii de familie, au dreptul la asistenţă medicală şi medicamente, precum şi acces în cercurile militare, casele de odihnă, sanatoriile, căminele de garnizoană şi alte amenajări recreative sau sportive, mai menţionează sursa citată.

 

Sursa foto: MApN / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Specialii si gradatii. In timp ce Hîțu da vina pt starea economica pe asistatii aia cu 200 lei pe luna. Halal tara.

  • Cel puțin ei muncesc,spre deosebire de ,,ocne și putori” asistate social de ani de zile…Nu poți munci… împușcat, așa îmbini plăcutul cu utilul.

 2. Minunat, as vrea sa imi achite si mie statul ratele la casa.

 3. Ce cauta declaratia de presa a doamnei ministru la Sanatatii in aceasta stire?!? 🧐

  • Asta trebuie să îi întrebi pe jurnaliștii lu pește, probabil s-au îmbătat prin redactie de fericire că nu a trecut moțiunea de cenzură.
   P.S. Cred că a facut cinste bețivul de Orban. Până la urmă, știa Grindeanu ceva, ceva.

 4. Minunat!
  E bine CA noi trebuie sa Stam ani de zile in strainatate sa cumparam una in Tara. Sí la baietii verzi li se rupe de

  • stai liniștit că nu îi de fel roz în armată mai ales soldat gradat profesionist minciuni și aberați ce scriu ăștea aici ca să ajungi să îți iei o chirie îți trebuie o mie și o sută de acte rapoarte și alte prosti dacă nu ai și în armată pe cineva mai influent ești singur,Iar salariu nu cred că îi așa mare 3100 3200 de lei depinde de lună cu tot cu sporuri ăștea îi ei nimic în plus eventual în minus dacă te bagă la opt ore plus că ai o grămadă de îndatoriri ziariști scriu ce spun ăștea ca să mai atragă oameni să meargă în armată că mulți renunță după ce văd țigăniile din ea nu comparați MAPN cu MAI este diferență de la cer la pământ.Sănătate

 5. Baieti buni, talharesc si fura de usuca dar mai restituie din prada.

 6. Se tot creează noi categorii de speciali.

  Ca să fie siguri că toți muncitorii pleacă din ţară.

 7. Speciali, speciali si iar speciali. Iar cei care muncesc sunt poooolmea care trebuie sa sustina toti parazitii de la stat.

  • Oare de ce nu te-ai facut si tu special la stat, pentru că esti un bombardier facut din labă si carat de muste-n chizda

 8. sa se dea si la gradatii americani!

 9. Saracutii de ei! Mi-e asa mila de cei din armata, dupa ce am vazut pensionari din fanfara la 39 de ani…

  • De ce nu stai in tara ,sa fi in locul lor ,sa vezi cum este in armata și pe un salariu de nimic?

 10. AȘA „LUPTĂ” CU SPECIALII ALIANȚA P.N.L&U.S.R.!!! ÎNMULȚINDU-I!

 11. Popor special, Incotro?

 12. Hai ca astia sunt si mai speciali (si mult mai multi) decat magistratii! Gratuitate medicala (inclusiv orice reteta) pentru toata „famelia”, impropietarire pe banii fraierilor platitori de taxe si impozite, alea,alea…pentru „toate cadrele militare” (adica cei care intr-adevar au fost pe „teren” justifica toti burtosii taietori de frunze, incepand cu ministrul lor, lipsitul de caracter Ciuca! Pe primul loc la „huo!!!” in privinta specialilor, astia sunt, nu magistratii! Halal „Armata Romana”, sa tot defilam cu lipitorile astea!!!!

 13. Si MAI stii ce cusur au? Gradatii lor de ce nu primesc nimic? Sunt mai fraieri?

 14. MAI are deja aceste facilități!

 15. Nu trebuie sa ne mire că se acordă aceste facilități. Armata in cazuri extreme de revolta populara, in care jandarmeria va fi depășită, va împușca protestatarii pe străzi. A facut-o deja în decembrie 1989, deși nu se recunoaște deschis acest lucru nici acum, după mai bine de 30 de ani. Și acțiunile directe contra revoltaților le execută soldații și gradații, la ordinele venite de la conducerea țării.