G4Media.ro

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile…

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice

Un act normativ adoptat în ședința de Guvern de joi seara vizează simplificarea procedurilor de achiziţii publice.

„Ordonanţa de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice. Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice”, a transmis șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El a precizat că noua Ordonanță stabilește termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex/ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mama, incepe lupta ” Noaptea ca Hotii ” vs ” Hoti in Ziua Mare ” . USL, USL, Unde esti tu Crin, Doamne ? Semnatura ta de primar, cum mai era … Lumea n-a uitat de ea … Ala era tun … Dar na, PNL n-a uitat. Ar fi ironic sa va bage Codruta pe toti unde va e locul, doar ca nu stiu sigur daca lucreaza doar pt. fonduri europene sau e all inclusive … (Bine, „lucreaza”, vorba vine … Mafia are grija sa nu inceapa munca …

  2. Logic!!!Cu cât este mai simplificat,cu atât mai bine pentru antreprenorii de casă ai pnl-ului care participă la licitații!!!Pe principiul angajariilor în buget!!!Ospatari,antreprenori de pompe funebre-directori de spitale,antreprenor salon infrumusetare-director Romatsa,etc…

  3. de ce n-aţi simplificat până acum?

    prea multe slugi de partid pe parcurs?

  4. Ceva nou despre mafia din achitii ,in frunte cu ANAP , ONAC si CNSC? Ceva reforma PNListuilor? Cind aveti de gand sa o schimbati pe aia de la ONAC , cu botnitele ei la pret triplu?