G4Media.ro

GSP: Semne de întrebare legate de testele COVID făcute fanilor înainte de…

GSP: Semne de întrebare legate de testele COVID făcute fanilor înainte de meciurilor de fotbal. Suporterii nu primesc adeverințe-tip de testare

Mai multe echipe din Liga 1 au încheiat parteneriate cu clinici medicale pentru a face teste rapide suporterilor nevaccinați înainte de intrarea pe stadion, la prețuri mult mai mici decât cele obișnuite, dar o investigație a Gazetei Sporturilor arată că suporterii nu primesc ulterior adeverințele-tip.

Astfel, suporterii testați nu primesc buletine de analize, ci doar cartonașe ștampilate cu „negativ” sau brățări care le garantează accesul la meciul respectiv.

Raed Arafat, șeful DSU, spune însă că „orice clinică ce efectuează teste, inclusiv rapide, este obligată să ofere o adeverință persoanei care a făcut acest test”.

Ca urmare a acestei situații, testul negativ nu mai poate fi utilizat de suporterul respectiv la un alt eveniment în următoarele 48 de ore, așa cum i-ar da dreptul legislația în vigoare. Suporterii testați negativ și care au primit un cartonaș sau o brățară pentru acces le pot utiliza doar pentru meciul respectiv. (Foto: InquamPhotos – / George Călin)

Citește tot articolul pe Gazeta Sporturilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sa vezi la congresul PeNeleilor sifonare de fonduri cu testarea. Milioane de lei din banii partidului in conturile privaților. O sa testeze 500% din participanti.
  Online nu-l puteau face
  Online nu puteau vota.

 2. Unii nici nu fac testul, primesc direct adeverinta.

 3. Nu e de interes public, nimeni nu se autosesizeaza, procurorii nu pot lua ține.
  Țară abandonata transferului rapid de bani caș… ca la caritas paguba o platesc cei care raman agatati de sistem

 4. La bilete luate pe eventim nu se solicita dovada vaccinare. Cu biletul luat nu te mai întreabă nimeni la stadion daca esti vaccinat sau ai test.
  Spun asta din experiența. Am intrat de 2ori in acest mod.