G4Media.ro

Grupul Renew cere Comisiei Europene să activeze mecanismul de condiționare a fondurilor…

Grupul Renew cere Comisiei Europene să activeze mecanismul de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept în privința Ungariei și Poloniei

Grupul Renew din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să activeze mecanismul de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept în privința Ungariei și Poloniei.

„Al doilea raport al Comisiei Europene privind statul de drept, publicat astăzi, este un semnal de alarmă care arată necesitatea unor măsuri urgente și decisive”, susține Renew Europe, într-un comunicat de presă.

Renew consideră că raportul trebuie să fie mai mult decât o simplă analiză, să fie legat de măsuri concrete, cum ar fi – acolo unde este necesar – procedurile de infringement și condiționalitatea bugetară.

„Raportul anual trebuie evaluat pe baza consecințelor sale. Avem nevoie de un raport care va fi urmat de acțiuni concrete din partea Comisiei și a Consiliului. Renew Europe a solicitat în mod constant ca raportul anual să fie legat de recomandări și, acolo unde este necesar, de sancțiuni. Faptul că nu se întâmplă în cazul prezentului raport este dezamăgitor”, spune Michal Šimečka, raportor alternativ al Renew Europe pentru acest dosar.

Renew Europe îndeamnă Comisia Europeană să instituie un proces anual de monitorizare cu recomandări, termene și obiective.

„Statul de drept se află în zona de pericol și mulți cetățeni așteaptă acțiuni urgente din partea instituțiilor UE. Toate faptele sunt pe masă, acum este vorba de urmărirea unor pași concreți, cum ar fi activarea condiționalității bugetare privind statul de drept. Raportul trebuie întărit cu recomandări concrete, care trebuie urmărite, doar constatările nu sunt suficiente. Acesta nu este un exercițiu academic, este vorba chiar de supraviețuirea Uniunii noastre Europene”, declară Sophie in‘ t Veld, coordonatorul Renew Europe în comisia LIBE.

Renew subliniază că îndeosebi situația din Polonia și Ungaria este îngrijorătoare și solicită încă o dată Comisiei Europene să aplice mecanismul de condiționalitate privind statul de drept și să utilizeze pe deplin instrumentele sale, iar Consiliului să continue procedura prevăzută de articolul 7 împotriva Poloniei și Ungariei pentru încălcarea statului de drept.

Tototdată, grupul Renew considerp că Parlamentul European trebuie să investigheze acuzațiile privind spionarea  jurnaliștilor independenți de către Guvernul ungar.

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ar merge si pentru romania , ca nici urma de stat de drept , eu unul nu il vad .

    • Domnule Ciolos, abandoneaza retorica asta, te pui rau cu vecinii nostri…principiul subsidiaritatii nu mai e valabil in UE?….daca oamenii au decis ceva pe plan national impotriva propagandei coorcubeu atunci trebuie loviti?…Asteptam ceva pe Directiva detasarii muncitorilor in UE, dar aici sustineti pozitia Frantei, in detrimentul Romaniei….cu Polonia era bine sa colaborati pe politica agricola comuna, avem interese complementare, dar tu tai puntile de comunicare…sau e mai importanta pozitia Frantei?….nu uitati…votul nostru v-a trimis acolo, pentru prima si…daca continuati asa, ultima oara

  2. Daca Ungaria da drumul la lgbtq+ pentru minori devin in 24h devin preferatii Renew

  3. Grupul Renew nu va mai exista după ce Macron se duce după Sarkozy la închisoare.
    Ce modele tâmpe a ajuns sa aibă UE.

  4. Poate le condiționează și Polonia și Ungaria accesul la piața de desfacere din cele 2 țări. În ce hal s-a ajuns, niște foști comuniști să aibă dreptate în anumite cauze în fața Occidentului luminat. Ne ia dracu’ pe toți.

  5. Domnul ciolos nu ne baga în scandal cu vecinii mai bine faceți o adunare Renew și rămâneți gravizi .Am ajuns de râsul curcilor cu așa clasa politică și în țară și la u.e majoritatea partari