G4Media.ro

Grupul PSD-iștilor anti-Dragnea ia amploare: Parlamentarii, primarii și baronii județeni care îi…

Grupul PSD-iștilor anti-Dragnea ia amploare: Parlamentarii, primarii și baronii județeni care îi țin partea Gabrielei Firea

Masa critică împotriva lui Liviu Dragnea prinde din ce în ce mai mult contur în PSD, acțiune încurajată de răzvrătirea Gabrielei Firea care a lansat în ultima săptămână o serie de atacuri fără precedent la adresa liderului formațiunii. Până în acest moment mai mulți parlamentari, aleși locali, baroni județeni și chiar două organizații PSD s-au desolidarizat de Liviu Dragnea.

Ultimul intrat în tabăra Firea este deputatul PSD de București, Mihăiță Vîrză, care a declarat vineri seară că își exprimă deplina solidaritate cu primarul general.

„Am citit scrisoarea doamnei primar general Gabriela Firea şi, în calitate de deputat ales în circumscripţia electorală 42 a municipiului Bucureşti, având în vedere necesitatea urgentă de dezvoltare urbanistică şi a infrastructurii Capitalei, îmi exprim deplina solidaritate cu primarul general Gabriela Firea. Are perfectă dreptate când spune că marile proiecte ale Capitalei trebuie să aibă sprijin politic şi guvernamental: Centura Bucureşti, problema preluării ELCEN de către RADET, Spitalul Metropolitan, preluarea unităţilor militare dezafectate pentru a construi cămine pentru studenţi şi seniori, salba de lacuri din jurul Capitalei, pentru a se investi. Proiecte care ar aduce fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea vieţii bucureştenilor în general stagnează, deşi domnia sa a făcut eforturi repetate pentru ca Primăria Capitalei să le administreze”, arată Mihăiţă Vîrză într-o declaraţie transmisă AGERPRES.

Cu doar câteva ore înainte, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a poziționat și el fără rest de partea Gabrielei în conflictul intern din PSD, spunând că oamenii care ies să protesteze în Piața Victoriei o fac pentru că și-au pierdut speranța și asta ”din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost” (detalii aici).

Tot vineri, fostul premier Mihai Tudose, s-a declarat de partea lui Firea în războiul cu Dragnea: ”Firea are dreptate, spune adevărul”, a declarat el într-un interviu pentru “Obiectiv – Vocea Brăilei”. El a explicat și care sunt problemele din partid: ”lipsa de dialog şi acceptare a faptului că pot exista şi alte opinii sau abordări ale unor probleme interne de partid sau asupra unor evenimente. În ianuarie, dl Bădălău, preşedinte executiv la acea dată, a supus atenţiei CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credinţă. Nu a fost nicio reacţie a conducerii. Dna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul. Aceste situaţii lasă urme. Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă. Iar atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva, lucrurile nu se vor aşeza de la sine”.

De altfel, întreaga organizație județeană a PSD Brăila, unde este membru Tudose, a lansat critici la adresa lui Liviu Dragnea și s-a declarat solidară cu fostul premier. Mai mult, Mihai Tudose și-a anunțat candidatura pentru șefia organizației, lucru care i-ar asigura un loc în Comitetul Executiv unde se va tranșa conflictul din PSD.

Întrebat de Agerpres cum vede situația conflictuală din interiorul partidului, baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a evitat să se pronunțe tranșant pentru o tabără sau alte, dar a lăsat să se înțeleagă că se distanțează de Liviu Dragnea.

„Miza acest joc nu este Liviu Dragnea, dacă pleacă sau dacă rămâne… Miza este România, miza este programul de guvernare al guvernului PSD, care trebuie dus la capăt în beneficiul cetăţenilor României, miza este ca noi ca români să ne ridicăm odată din genunchi, în aşa fel încât resursele acestei ţări să fie ale românilor şi în beneficiul lor, nu ale străinilor”, a declarat Oprişan.

Joi, consilierii generali ai PSD din Primăria Capitalei și-au manifestat public susținerea pentru Gabriela Firea, prin intermediul unei scrisori deschise.

”Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria față de bucureșteni. Prin urmare, Dna Primar General se poate baza pe voturile noastre, ca și până acum, pentru toate proiectele benefice pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi”, arată mesajul consilierilor generali PSD.

Miercuri, mai mulți parlamentari și primari au luat poziție împotriva lui Liviu Dragnea. Miercuri, deputații de Botoșani Mihaela Hunca și Răzvan Rotaru au denunțat ”autocrația” liderului PSD, căruia i-au cerut să facă un pas în spate.

”Social-democrația în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocrație și pe competență nu se mai regăsește astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înțeleg, și-a uitat și menirea, și ideologia. Am sperat, vreme de doi ani, că este doar o etapă de reconstrucție a partidului, am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor, mi-am exprimat nemulțumirea în fața autocrației care începe să definească exprimarea partidului. Toate aceste inițiative colegiale au fost lipsite de efect”, a scris Mihaela Hunca miercuri pe Facebook.

La rândul său, Răzvan Rotaru, consideră că preşedintele PSD ar trebui să facă un pas în spate şi se declară nemulţumit că în calitate de parlamentar nu a fost niciodată consultat cu privire la deciziile politice.

“Nu am fost niciodată consultaţi. Nu am fost niciodată luaţi în seamă. S-a trecut peste noi ca şi parlamentari. Eu am mai tras un semnal de alarmă mai demult. Nu a vrut nimeni să mă bage în seamă. Cred că trebuie să ţină cont şi de sfaturile noastre, de ideile noastre, pentru că nu suntem totuşi luaţi de pe stradă. Suntem parlamentari PSD, avem o vechime în partid foarte îndelungată, am făcut multe pentru acest partid şi nu sunt de acord să fiu batjocorit, umilit de către o parte din colegii mei. (…) Eu mă gândesc să rămân în partid să mă lupt cu cei care nu vor binele partidului, care urmăresc mai mult interesul personal. De aceea, voi face tot ce stă în puterile mele pentru a reuşi să repun partidul şi la nivel de Botoşani şi, alături de ceilalţi colegi, la nivel de ţară, acolo unde îi este locul”, a afirmat Rotaru, miercuri, pentru AGERPRES.

În aceeași zi, trei parlamentari PSD de Ilfov, organizație condusă de Gabriela Firea, s-au poziționat, prin declarații publice făcute site-ului știripesurse.ro, de partea acesteia.

 • Corina Bogaciu, deputat: ”Cu siguranță că o susțin pe doamna Firea, în tot ceea ce face (…) Deci eu susțin absolut întreg demersul doamnei Firea. Mi se pare un demers democratic” (sursa: știripesurse.ro).
 • Emanuel Botnariu, senator: ”Deci eu o susțin pe doamna Gabriela Firea o mie la sută, pentru că PSD este cel mai pare partid social-democrat din Europa și noi nu vrem să fim conduși dictatorial” (sursa: știripesurse.ro).
 • Cătălin Zamfira, deputat: ”Da, o susțin 100% pe doamna Firea, inclusiv în chestiunea demisiei domnului Dragnea. Absolut că o susțin pe doamna Firea” (sursa: știripesurse.ro).

Potrivit sursei citate, Firea are și susținerea primarilor din Ilfov. Printre susținători se numără: Iacob Petre-oraș Popesti Leordeni, Ivan Marian- oraș Pantelimon, Petre Gheorghe-com 1Decembrie,  Pretorian Cristian- Balotesti, Oancea Marian-Snagov, Covrigea Gheorghe- Berceni, Marin Ionuț -Copăceni, Condu Stefan-Dobroesti, Costache Constantin- viceprimar Voluntari si ceilalți viceprimari PSD din Ilfov.

De altfel, întreaga organizație PSD Ilfov a transmis un mesaj de disociere de liderul partidului Liviu Dragnea pe care îl acuză de conducere discreționară și de faptul că duce o politică a pumnului în gură.

”Organizația PSD ILFOV își exprimă susținerea pentru președintele său ales statutar, doamnă GABRIELA FIREA! Spunem NU conducerii discreționare a unui singur om, spunem NU politicii  pumnului în gură adus argumentelor susținute de cei care nu se află în cercul apropiaților domnului Dragnea, spunem NU dezinformării și manipulării în scopuri personale!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD Ilfov.

În tabăra anti-Dragnea sunt, pe fondul unor conflicte personale anterioare, și lideri informali cu greutate ai PSD, precum Niculae Bădălău și Ecaterina Andronescu. De asemenea, baronul PSD de Olt, Paul Stănescu îi ia partea Gabrielei Firea în conflictul intern.

Situația din PSD ar putea fi tranșată până la finalul acestei luni în cadrul unui nou Comitet Executiv, a cărui dată de convocare nu a fost însă deocamdată anunțată oficial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Jocuri de culise pt prostime, în rest aceeași mizerie pesedista. Muie pesede!

 2. Gata, am varsat o lacrima in cinstea ‘honorabililor’, salvatorilor…

  Same old, same old. Din compromis in compromis. Il matrasesc pe stirbul de teleforman. Vin alti incompetenti la butoane, dar macar astia isi mascheaza mai bine incompetenta. Halal, popor! Votati ce meritati! Educatia nu permite mai mult, individului.

 3. Pe masura ce Firea e tot mai activa, tot mai vocala, Dragnea se fereca in mutenie si nici lingatorii sai de dos nu se prea inghesuie sa-i ia apararea . Lucrul asta insa s-ar putea datora lui Dragnea care nu doreste sa-i ofere combustibil mamei Vrancioaia.
  Adevarul este ca daca se intra intr-un razboi de uzura lucrul acesta il avantajaza pe Livache-Ochi de Peste Mort pt ca energiile Primaritei se sleiesc fara rezultate, fara victorii palpabile, sprijinitorii ei incep sa-si piarda din entuziasm si din incredere, incep sa nu mai refuze „cadourile” venite de la centru.
  Sansa lui Firea,(care nu inseamna neaparat ca este si sansa noastra), a celor anti-PSD, este aceea a unui blitzkrieg castigator al primaritei !

  Dar in 3-4 luni vine iarna si s-ar putea ca generalul Frig_de_capra_pietrele si cu generalul Viscol, ajutati de cinicul Dinti de grebla sa invinga ELCEN-ul si RADET-ul, dandu-i astfel o lovitura fatala Gabrielei Vranceanu Firea.

  PS. „Victimele colaterale”, ale acestui razboi hibrid – Firea vs.Dragnea & Iarna, bucurestenii adica, ar putea fi cei care ii palesc lovitura de gratie primaritei ! 😉

 4. Imi place poza. Dragnea parca plinge iar Firea rinjeste sireata: „i-am tras-o”.

 5. Doar niște jocuri pentru câstigarea puterii într-un partid de borfași! Dacă Dragnea nu ar fi monopolizat puterea decizională în PSD, totul era perfect pentru „dizidenții” de astăzi. Binele comun pe care îl flutură astăzi prin scrisori deschise sau pe la televiziuni este doar o lozincă. Oamenii ăștia se află la putere din 2012 și în 6 ani singura lor performanță a fost să aducă corupția și nepotismul pe noi culmi neînchipuite nici măcar în epoca Adrian Nastase (pentru cei care își mai amintesc vremurile când unitatea de măsură a corupției era „hrebenciucul”).

 6. Sindromul Pristanda… Ii tot numaram pe aia de care deja stiam, putini. A mai aparut unul singur intre timp, Varza. Cat priveste consilierii PSD de la PMB, o sa vedem cat de sustinatori Firea sunt la un prim vot mai important. Pana atunci mergem pe vorbe, declaratii.

 7. Să nu uite șturlubatica de fierea că așa cum îl dă jos (sau cel puțin așa vrea) pe dragnea, tot așa o va păți si ea. Partidul hienelor nu se dezminte.

  • Iar dacă va fi necesar o vom trage chiar de bușoane și tot o vom da jos…

  • Toate astea sunt fumigene ca sa distraga atentia de la adevaratele probleme.Sigur pun la cale niste mizerii.

 8. Portofel, sau Sutu, alias baronul de Vrancea, Oprisan, ii trage si el ca o moara hodorogita cu ” agenturili straini”! Javra ordinara psd ista care a pus un judet pe chituci, desigur cu concursul slugilor, hotilor, a oamenilor fara carte, fara cultura. Mizerie, scursura a societatii. Mi e sila de tot ce inseamna psd!

 9. Postare fake news ! Va dati cu parerea doar pentru a influenta opinia publica intr-o anumita directie !

 10. sa nu mergem dupa fenta, cum zice un clasic in viata: firea=dragnea=psd=aceeasi Mizerie!

 11. praf in ochi, niste hoti urla la alti hoti sa sa dea jos de pe cai, ca le e foame si lor…

 12. Ceartă în famiglia pesedistă