G4Media.ro

Gruparea paramilitară rusă Wagner este „activă” în Ucraina, afirmă un oficial american…

Gruparea paramilitară rusă Wagner este „activă” în Ucraina, afirmă un oficial american din domeniul apărării / Cine sunt mercenarii lui Putin

Grupul Wagner, un grup paramilitar sponsorizat de Rusia, este „activ” în Ucraina, a declarat marți un înalt oficial american din domeniul apărării citat de CNN.

Nu există luptători străini „care să fi zburat în țară” din Siria sau din altă parte pe care SUA să-i fi identificat, a adăugat oficialul.

În acest moment, SUA nu văd „indicii tangibile” că rușii fac un efort de realimentare, dar „continuăm să vedem indicii că poartă aceste discuții și că fac acest tip de planuri atât în ceea ce privește realimentarea, cât și consolidarea”, a precizat oficialul.

Context

Compania militară privată rusă atribuită puternicului om de afaceri Evgheni Prigozhin, pe care Moscova l-a trimis în Siria, Libia, Republica Centrafricană și Mali pentru a înăbuși revoltele interne și a proteja interesele miniere ale regimurilor prietene.

Deși face obiectul unor numeroase rechizitorii pentru încălcarea drepturilor omului, compania militară privată formată din foști polițiști și foști militari este prezentă în Ucraina de opt ani, fiind dislocată pe frontul separatist, dar desfășoară activități în apărarea intereselor rusești în cel puțin 30 de țări.

Potrivit Times, la Kiev ar fi infiltraţi aproximativ 400 de milițieni membri ai grupului. Ziarul britanic a raportat cel puțin trei încercări de asasinare a lui Zelenski imputabile membrilor acestor forțe speciale, tentative zădărnicite – se pare – de o scurgere de informaţii de la serviciile secrete ruse.

Citește și

Mercenarii Rusiei. Ce sunt și cum acționează micile armate private comandate de Moscova. ”Cazul Wagner” sau cum a decăzut cea mai mare companie rusă de securitate

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Wagner a aratat ce poate prin Siria(Irak), au vrut să cucereasca o rafinarie pe care o controlau Americani, au avut foarte multi morti, Americani niciunul.La fel sunt lăudați Ceceni, in Afganistan mureau pe capete.