G4Media.ro

Grindeanu explică din nou că aglomerația de la metrou este cauzată de…

Sursa foto: G4Media.ro

Grindeanu explică din nou că aglomerația de la metrou este cauzată de datoriile companiei aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și nu avansează nicio soluție

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, din nou, că aglomerația de la metrou este cauzată de datoriile Metrorex către firma de mentenanță, că la rectificarea bugetară au fost alocate fonduri pentru companie și că nu se va mai repeta acest lucru, însă nu a avansat vreo soluție pentru rezolvarea problemelor.

Ministrul Transporturilor, în subordinea căruia se află Metrorex, a precizat doar că în toamnă „se va selecta un Consiliu de Administraţie care va avea ca şi obiectiv aşezarea acestei companii pe baze economice corecte”.

„Anul 2021 a fost un an de excepţie pentru Metrou. (…) A însemnat primul an, de când există această companie, în care nu a existat buget aprobat până la sfârşitul anului. (…) De asemenea, la sfârşitul anului 2021, neexistând buget, cei care asigură mentenanţa pentru garniturile de metrou au facturat. Anul 2021 s-a încheiat cu datorii către firma de mentenanţă de aproape 200 de milioane. Ceea ce înseamnă că în acest moment disconfortul bucureştenilor este dat de aceste facturi neplătite la sfârşitul anului 2021”, a spus Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

El a afirmat că, la rectificarea bugetară, au fost alocaţi bani către Metrorex, dar că nu se va mai acţiona aşa pentru că, de fiecare dată, există „un soi de şantaj”.

„Cu toate acestea, la rectificarea de buget am prevăzut sume de bani către Metrou, dar nu mai vreau să acţionăm aşa. De ce? Pentru că de fiecare dată e un soi de şantaj, (…) disconfortul bucureştenilor este folosit pentru a face un soi de presiune către Guvern, în a veni şi a plăti de fiecare dată toate aceste minusuri”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă organizată la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, desfăşurat la Neptun.

Sorin Grindeanu a mai spus, potrivit Agerpres, că „în această toamnă (…) se va selecta un Consiliu de Administraţie care va avea ca şi obiectiv aşezarea acestei companii pe baze economice corecte”.

Context. La rectificarea bugetară, Metrorex a primit 156 de milioane de lei, datoria către firma Alstom. Fără asigurarea serviciilor de mentenanță, trenurile nu mai pot circula.

Pe parcursul întregii veri, cu circa 40% din garnituri scoase de pe traseu, trenurile de metrou au circulat la intervale mari, chiar și de 18 minute. În toate stațiile și în trenuri a fost aglomerație indiferent de oră, în plină perioadă de concedii și cu elevii și studenții în vacanță.

La jumătatea lunii august, după rectificarea bugetară, Metrorex a anunțat că introduce încă 6 trenuri în circulație, ajungându-se astfel la 40 de garnituri care circulă din totalul de 57 prevăzute. Acest lucru înseamnă că trenurile pot circula la intervale de 9-10 minute, potrivit anunțului companiei.

La începutul lunii august, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, într-o conferință de presă, că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

Şeful de la Transporturi a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Acesta a afirmat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

Sorin Grindeanu a mai declarat că el nu folosește acest mijloc de transport.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Un t e m b e l ….

  • Pro stalăul ăsta nu-i ăla de-i punea lui Dracnea râma in cârlig ? 😂😂

  • SINGURUL LUCRU PE CARE IL FACE MARIONETA CU GRIMASE ESTE SA CREEZE POSTURI GRASE SI SA ANGAJEZE LACUSTE DE PARTID.

 2. Well, daca ati uitat cine e Grindeanu, luati-o de la capat.

 3. Dar cum se face că pe vremea lui Firea nu era haosul ăsta la metrou? Eu cred că pesediștii de la Metrorex vor să-l saboteze pe Nicușor Dan, să-l înjure lumea că e viață mizerabilă în București. De la pesediști nu te poți aștepta la ceva bun. Mereu, mereu Metrorex a șantajat când a vrut ceva, chinuind călătorii, pentru că are monopol pe transportul subteran.

 4. Înseamnă că băiatul ăla Drula avea dreptate că i-ați săpat pe USR iști. Acum nici mie nu-mi sunt chiar dragi, dar cu călătorii ce-ati avut? Înțeleg eu bine cum e politica, dar nici chiar așa. Si-apoi de la Grindeanu în afară de un compromis cu Secu n-ai ce să aștepți.

 5. Astia care stau înghesuiti în metrou sigur vor vota pesede!

 6. PSD aplică tactica bolșevică de sabotaj! Oamenii nu contează,ei sa câștige.

 7. incapabil.INCAPABIL.INCAPABIL.INCAPABIL.INCAPABIL.INCAPABIL. exersam cuvântul incapabil…mi-a ieșit?

 8. Se asteapta sa vina altcineva sa ii rezolve problema, poate il cheama pe Drula in ajutor daca nu se descurca.

 9. Cei care simt disconfort la calatoria cu metroul dar care s-au simtit confortabil in ziua votului si nu au mers sa voteze impotriva usl-ului, sa faca un mic efort de gandire si sa-si calculeze mai bine pasii in viata pe viitor. Nu era de ajuns ca domnii conductori metrorex ne trateaza ca pe niste saci cu cartofi, acum ne dau si cu taraita calatoriile.

 10. Sper să suferiți cât mai mult, fiindcă 85% votați împotriva României.

 11. București este un oraș cu trafic infernal, plin de mașini personale.
  In alte tari se fac demersuri pentru ca transportul public sa fie GRATIS sau la sume modice, pentru a convinge oamenii să renunțe la mașini.

  Ce face Grindeanu? SABOTEAZĂ CU BUNĂ ȘTIINȚĂ un serviciu public! Este un incompetent și jumătate!

  • Suma modica e la Bucuresti: 3 lei calatoria (ca doar platesc fraierii din toata tara ca sa se dea miticii cu metroul). La Viena e 2.40 euro o calatorie si nici nu ai posibilitatea de reducere la achizitia mai multor calatorii.

 12. Lasă că e cald in cinci luni va fi cam frigulet, îngrămădeala de la metrou va fi numai bună ptr o încălzire ușoară, dacă nu mai e varianta STB toți sint slugi umile ale stăpânilor lor cetățeanul român turmentat nu contează,a ba da contează la vot după…..

 13. Nu asteptati SOLUTII de la Grindeanu ! Este un INCAPABIL si TOTAL INEFICIENT ! Se pricepe DOAR la PUNGASII – Si-a aranjat !! cunmata ILEGAL pe un post bine platit !! In rest … este o NULITATE !