G4Media.ro

Gregorian Bivolaru, inculpat în Franța pentru viol, răpire și trafic de persoane

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Gregorian Bivolaru, inculpat în Franța pentru viol, răpire și trafic de persoane

Gregorian Bivolaru a fost inculpat vineri seară pentru viol, abuzarea unor persoane vulnerabile, răpire și trafic de ființe umane în bandă organizată, transmite agenția AFP, care citează o sursă judiciară.

În cadrul unei audieri la tribunalul din Paris, un judecător de libertate și de detenție a decis ca acesta să fie plasat în arest preventiv. Avocatul său, Anis Harabi, a declarat pentru AFP: „Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Vom lucra la acest caz și vom stabili nevinovăția sa”, a afirmat el.

41 de persoane au fost arestate marți în toată Franța, fiind suspectate de abuzuri sub acoperirea lecțiilor de yoga, transmite presa franceză. Printre ei se numără și Gregorian Bivolaru, potrivit France 3. O anchetă judiciară a fost deschisă de Parchetul din Paris în iulie 2023 pentru abuz, răpire, viol și trafic de ființe umane.

Gregorian Bivolaru, un guru român în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne). El este fondatorul MISA (Mișcarea pentru integrare spirituală în absolut), care a devenit ulterior federația Atman yoga, prezentă în aproximativ treizeci de țări.

Mai multe persoane au fost arestate în Alpes-Maritimes, douăsprezece potrivit ziarului Libération. Asociația Yoga Intégral, o școală de yoga aparținând acestei mișcări, are sediul la Nisa.

Potrivit unei surse judiciare citate de Agenția France Presse, mișcarea Misa, cunoscută în prezent sub numele de Atman, preda tantra yoga cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să elimine orice noțiune de consimțământ”.

Context. Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost condamnat în 2013 la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. A fost eliberat condiționat în septembrie 2017 și a părăsit Penitenciarul Bistrița, fără să mai aibă vreo apariție publică de atunci.

Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia, a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, unde și-a executat parțial pedeapsa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi, nu cere iar azil în Suedia, pentru că este persecutat politic în Franța?

    Nu înțeleg cum a primit azil politic în Suedia și nu înțeleg cum de Suedia nu-i retrage azilul, recunoscând imensa eroare pe care a făcut-o. Suedia a încurajat prin gestul său un infractor să comită fapte de o gravitate extraordinară pe teritoriul mai multor state europene, protejându-l de aplicarea sancțiunilor legale și blocând activitatea justiției.