G4Media.ro

Grecia se pregătește pentru un sezon dificil din cauza incendiilor, care au…

Sursa foto: Valerie GACHE / AFP

Grecia se pregătește pentru un sezon dificil din cauza incendiilor, care au crescut în primele patru luni cu 22% față de anul trecut

Grecia a fost afectată de 3.543 de incendii de vegetaţie între 1 ianuarie şi 1 mai, o creştere cu 22% faţă de cele 2.907 incendii de anul trecut, potrivit Serviciului de Pompieri, care se pregăteşte pentru un sezon foarte dificil, transmite News.ro.

Ceea ce provoacă în mod special îngrijorare este că „unele dintre aceste incendii au prezentat caracteristici asemănătoare incendiilor la care ne-am aştepta în timpul verii”, a declarat Theodore Giannaros, expert la Observatorul Naţional din Atena (NOA), pentru agenţia de presă Atena-Macedonia, citată de ekathimerini.com.

„Suntem foarte alarmaţi şi de faptul că am avut un incendiu la o altitudine foarte mare în Munţii Pierian, care ar fi trebuit să fie acoperit de zăpadă, ceea ce ar fi împiedicat declanşarea unui astfel de incendiu”, a adăugat el.

De asemenea, un alt oficial NOA, Kostas Lagouvardos, a adăugat că precipitaţiile scăzute din ultimele luni accentuează temerile.

Observatorul European al Secetei a emis deja un avertisment pentru Grecia, notează sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu contează, important e să vină românii și să își parcheze mașinile direct pe plajă cu manelele la maxim. Planeta o salvăm noi mai încolo