G4Media.ro

Grecia nu va trimite tancuri Leopard în Ucraina din cauza tensiunilor cu…

Sursa foto: Wojtek RADWANSKI / AFP

Grecia nu va trimite tancuri Leopard în Ucraina din cauza tensiunilor cu Turcia / Premierul grec: Sunt absolut necesare pentru strategia noastră de apărare / Grecii au peste 800 de tancuri Leopard

Grecia nu va furniza tancuri Leopard Ucrainei din cauza tensiunilor cu Turcia, a declarat marţi prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis, în cursul unei vizite în Japonia, au relatat televiziunea de stat elenă ERT şi media din Japonia, preluate de DPA.

‘Nu vom trimite (tancuri) Leopard-2 din simplul motiv că ele sunt absolut necesare pentru strategia noastră de apărare’, a spus Mitsotakis.

Relaţiile dintre Grecia şi Turcia sunt într-o fază foarte tensionată din cauza disputei legate de drepturile de suveranitate în estul Mediteranei.

Grecia are în dotare mai multe tancuri Leopard decât orice altă ţară din Europa: în jur de 350 Leopard-2 şi 500 Leopard-1.

Cu toate acestea, guvernul de la Atena nu este interesat să renunţe ele, simţându-se ameninţat de statul vecin Turcia, aliat în cadrul NATO, adaugă DPA, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Foarte bine! Au in miniconcediu de la mine pentru asta.

  2. GRECII … alti kknari ai Europei ……

  3. Au mai aparut si alti kknari austriecii si umgurii……

  4. Cum treci Egeea cu tancul?