G4Media.ro

GRAFICE Analiză INSP: A treia săptămână fără niciun caz de coronavirus în…

GRAFICE Analiză INSP: A treia săptămână fără niciun caz de coronavirus în județul Caraș Severin. Nici în Vaslui nu a mai apărut nicio infectare în 7 zile / Brașov și Vrancea au cele mai multe noi cazuri la 100.000 de locuitori

În județul Caraș Severin nu a mai fost înregistrat niciun caz de coronavirus în ultimele trei săptămâni. Nici în Vaslui nu a mai apărut nicio infectare în 7 zile, în timp ce Brașov și Vrancea au cele mai multe noi cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România în săptămâna 8-14 iunie sunt următoarele:

– 41,9% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Brașov, Suceava, Buzău și Vrancea. De altfel, județele Brașov și Vrancea înregistrează, pentru ultimele două săptămâni, cea mai mare incidență la 100.000 de locuitori.

– 48,1% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Botoșani, București, Argeș și Buzău.

– Județele Caraș Severin și Vaslui nu au înregistrat niciun caz confirmat în ultimele 7 zile. Pentru Caraș Severin este a treia săptămână fără niciun caz confirmat.

Sursa: INSP

– 1 din 7 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 76,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,7% din decese au fost la bărbați.

– 93,3% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Sursa: INSP

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 48 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Sursa: INSP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Titlul zgârie urechile. Trei negații într-o singură propoziție.

 2. Asa de completare…
  „In Vaslui nu e mai aparut nicio infecție de 7 zile.”
  Sunt plecați si stabiliti prin lume 40 sau 50% din populația județului.
  Doar ciorditorii din Husi s-au întors.
  Plus câteva mii de vasluieti.
  Asa ca titlul nu e concludent.

 3. In Caras Severin nu mai sunt cazuri noi pentru ca nu se testeaza, spitalul judetean Resita si cel Municipal, singurele locuri in care se fac teste in CS sunt vai steaua lor. Personal mai necalificat si mai lipsit de empatie cum sunt in spitale nu am vazut nimi macar la ghiseu la ANAF. A fost o femeie la inceputul pademiei, care a cazut si si-a rupt un picior, si a murit in spital pentru ca nu s-a uitat nimeni la ea. Oficial a murit de COVID, adica le-a fost frica de COVID doctorilor si au ignorat pacientul, victima colaterala cum s-ar zice.
  Pe langa asta, mare parte a populatiei active din CS nu mai e in CS, sunt fie in Timis fie au plecat din tara, deci si mobilitatea e scazuta, iar cei care au ramas, si sunt infectati prefera sa isi duca boala acasa decat sa mearga la spitalele alea praf si sa moara pe holuri. E un istoric foarte lung de decese in spitalele din CS a unor oameni care au murit cu zile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.