G4Media.ro

GRAFIC Pentru prima dată în ultimii 30 de ani avem sub 3…

GRAFIC Pentru prima dată în ultimii 30 de ani avem sub 3 milioane de elevi. Scădere de peste 6% numai anul trecut

La finalul anului scolar 2018-2019 în sistemul de educaţie erau înscrişi 2, 8 milioane de copii şi elevi, în învăţământul preuniversitar, potrivit datelor comunicate Edupedu.ro de către Ministerul Educaţiei. Este cel mai mic număr al populaţiei şcolare înregistrat după anul 1990 şi pentru prima dată în această perioadă când cifra scade sub 3 milioane. De asemenea, într-un singur an şcolar (2018-2019), de la începutul până la finalul său, populaţia şcolară a scăzut cu aproape 189 de mii de elevi.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Nu e ca si cum v-ati dat interesul pentru binele tarii pana acum. Fiecare pentru el, ca de obicei in Romania.

 2. Cauza este pe de o parte emigratia, deoarece aceasta tara avand conducerea pe care o stim, si-a fortat cetatenii sa plece care incotro pentru a putea supravietui.
  Alta cauza ( mai ales in ce priveste abandonul scolar) e faptul ca multi tineri, dupa ce termina clasa a opta, vazand ca scoala nu le ofera nicio perspectiva, abandoneaza scoala si pleaca la munca in strainatate. Ei vad ca cei care termina liceul sau o facultate in Romania si nu au pile si relatii ca sa se angajeze la stat , fie sunt asistati social traind la limita subzistentei de pe o zi pe alta, asta in orasele mici sau la tara, fie se angajeaza la multinationale unde muncesc din noapte in noapte, asta in orasele mari.
  Stiu multi tineri, carora nu le place cartea ( nu toti sunt facuti sa le placa), dar care sunt seriosi si responsabili si care ar vrea sa invete o meserie in Romani, dar scoala neoferindu nicio varianta (scolile profesionale in Romania sunt o gluma proasta, fie nu exista, fie au profiluri neinteresante, fie e atat de complicata procedura de inscriere incat se lasa pagubasi) pleaca din tara si lucreaza ca necalificati.
  O alta categorie ( tot mai numeroas) e aceea a elevilor buni la invatatura care pleaca din tara la 14-15 ani sa faca liceul in strainatate deoarece, ei fiind elevi buni si seriosi, nu vor si nu suporta sa fie in aceeasi oala cu elevii care nu invata si care se tin numai de prostii (elevi care sunt favorizati de statul roman prin promovarea nonvalorii, incompetentei si egalitarismului). Iar acesti elevi, merg si fac licee serioase in alte tari, invata si realizeaza ceva in viata.
  De asta a scazut numarul elevilor in tara

 3. Scăderea este la nivel european.

 4. Numai minciuni. De fapt sistemul educațional nu are nicio problemă, pe plan demografic avem o creștere sănătoasă, românii nu mai fug din țară, dragnea nu a cărat în offshore 400 mil de euro, copiii țării au in viitor luminos. Nu mai puneți botul la fake news.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.