G4Media.ro

GRAFIC Lipsa Educației degradează calitatea vieții în România. Față de 2011 indicele…

Oameni pe strada, migratie, statistica / Foto: Pixabay.com

GRAFIC Lipsa Educației degradează calitatea vieții în România. Față de 2011 indicele pentru acces la Educație de calitate s-a redus la jumătate. În lume suntem pe locul 80 la învățătură, arată Indicele de Progres Social – Deloitte

România stă mult mai prost la capitolul educație decât la mulți alți parametri luați în calcul pentru a evalua calitatea vieții și bunăstarea socială, potrivit Indicelui de Progres Social realizat de Social Progress Imperative / Deloitte și prezentat, miercuri, de Deloitte România. În rândul celor 163 de țări analizate în studiu, după media criteriilor analizate, România se situează pe locul 45, fiind și ultima din rândul țărilor europene. Învățământul românesc înregistrează, însă, rezultate mult mai slabe, clasându-se pe locuri mult mai joase în clasamentul calității vieții.

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din țările lumii în baza analizei a trei dimensiuni principale: nevoile de bază (hrană și îngrijire medicală de bază, apă și salubritate, locuință și siguranță personală), bunăstare (accesul la educație de bază, accesul la comunicații și informații, sănătatea și bunăstarea, calitatea mediului), oportunități (drepturile personale, libertatea personală și de alegere, incluziunea, accesul la educație avansată).

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Pacat ca Klausie nu a candidat cu un program axat pe educatie, ceva de genul „Romania Educata”. Wait, what?

    • Ia te uita, un psd-ache smecher, nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i miroase si nici n-a guvernat de cind a cazut vita Kobe pina toamna trecuta.
      Hai mai copii, luati o pauza, vreo suta de ani sau cam asa.

    • Oricum, în românica educată se poartă trendul că mee și mai ..deprofesionalizat, dar cu diplomă – chiar aleșii neamului fiind modele pentru națiune; motiv pentru care multe cadre didactice în această peroadă fiind reticiente la a mai preda live prin pepsiglas alegând să predea materia, pe genunche.
      https://m.youtube.com/watch?v=d2sQEdnFpNY

  2. „Romania educata”, ce mai face, dle Presedinte Johannis?!
    „Face” semianalfabeti sau analfabeti functional…

    In timpul asta:
    „Digitalizarea şi robotizarea vor aduce peste 1 Milion de locuri noi de muncă în România în următorii 10 ani, pe fondul apariţiei noilor tehnologii care aduc schimbări majore în economie şi în condiţiile în care şcoala românească trebuie REFORMATA.
    “Peste 10 ani, multe dintre joburile din prezent vor fi dispărute, în timp ce altele noi, focusate pe creativitate şi servicii de suport, vor fi lansate atât în mediul privat cât şi în sectorul public. În urmă cu 20-30 de ani, după Revoluţie, multă lume visa la o carieră într-o bancă sau într-o multinaţională, indiferent de domeniul de activitate. Asta pe lângă cei care sperau la un loc bine plătit la stat, fără prea multă bătaie de cap. De atunci însă, economia a trecut prin schimbări semnificative, iar jobul de la bancă a devenit nesigur, la fel precum sunt şi alte profesii printre care cea de broker, contabil sau de ziarist. Pe termen mediu, nici jobul la stat nu va mai fi atât de sigur, în condiţiile în care multe dintre serviciile de taxe, impozite, în general relaţia statului cu cetăţeanul va fi gestionată prin aplicaţii online. Tehnologia a adus schimbări semnificative în economie”, subliniază specialiştii într-o analiză Factory 4.0 & Frames, publicată JOI.
    Potrivit estimărilor McKinsey Global Institute (MCI), citate de Frames, la nivel mondial, între 400 şi 800 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute din cauza automatizării până în anul 2030 şi doar 5% din ocupaţiile actuale vor fi automatizate.
    https://www.agerpres.ro/economic-intern/2020/10/08/peste-un-milion-de-noi-locuri-de-munca-vor-aparea-in-romania-in-urmatorii-10-ani-pe-fondul-digitalizarii-analiza–587213

    Dle Johannis, ne mai „educam” si noi??!!!

  3. Asta e doar educația formală, nu se spune nimic de aia informală, cei 7 ani de acasă. Calitatea vieții este afectată și de troglodiții pe care-i întâlnești cum ieși pe stradă, ba chiar și fără să ieși, dacă ai parte de ei printre vecini, ceea ce e foarte probabil.

  4. Sa se facă salariul de încadrare în învățământ 5000 de euro, să vedeți atunci ce educați o sa fim. La noi ecuația in învățământ e simpla mai mulți bani copii mai educați, e susținută ecuația asta și de datele actuale cum au primit profesorii salarii mai mari cum și copii in scoli sunt mai educati, se vede cu ochiul liber.

    • Buna gluma. Ca sa cresti competenta unui profesor e suficient sa-i dai mai multi bani -geniala solutie. Ar trebui incercata peste tot

  5. Sa nu uitam ca profesorii de azi nu au avut nici ei acces la invatamant de calitate. Un cerc vicios care duce la scaderea permanenta a calitatii in invatamant. Profesorii (marea majoritate) si sindicatele se preocupa doar de salarizare si nu de legarea acesteia de calitate. Plus politicienii ce nu doresc o populatie educata, cu gandire critica si discernamant.

  6. „copii in scoli sunt mai educati, se vede cu ochiul liber.”???
    Unde ati VAZUT asta „cu ochiul liber”?!
    Reformarea Sistemului de Educatie cere ANI multi si mai ales cere MINTI luminate, capabile sa faca STRATEGII pe termen lung pentru schimbare, pentru imbunatatire!!
    Dvs credeti ca DACA marim Salariile in Invatamnt, Profesorii vor fi MAINE mai bine pregatiti, mai eficienti in calitatea actului de educatie?!
    Nici vorba!
    Nici macar marile orase in Romania NU se pot lauda cu TOTI profesorii si invatatorii si educatorii bine pregatiti, cu aptitudini pedagogice corespunzatoare Anului 2020, iar in orasele mici si in comune si sate e JALE!!!
    Romania are multi Suplinitori care habar nu au de PEDAGOGIE, stiti ca multi profesori au PLECAT din Tara iar Romania e plina de suplinitori in Invatamant, habarnisti intr-ale EDUCATIEI, intr-ale PEDAGOGIEI, de absolventi la celebrele fabrici de diplome PSDiste, azi Directorii de scoli in Romania au CVurile pline de Licente, Masterate si Doctorate(necesare pentru functiile inalte, de conducere!) obtinute ca si politicienii la celebrele fabrici de diplome Spiru Haret, Dimitrie Cantemir, Univ Valahia Targoviste, Univ Titulescu, Univ Iosif Constantin Dragan, etc, TOATE Diplomele obtinute la mare distanta, in timp ce predau evident, muncind de zor la scoala, Diploma venea prin Posta!!!?!
    CUM sa ai REZULTATE si un Sistem educational performant cu Profesori NESCOLITI corespunsator?!!
    Prima CONDITIE e sa ai PROFESORI bine pregatiti, cu aptitudini pedagogice corespunzatoare la Anul 2020, uitati-va ca MULTI Profesori NU sunt capabili sa predea Online, in perioada Pandemiei cu Starea de urgenta, in Romania nivelul de INVATARE a fost spre ZERO in majoritatea Scolilor, practic Elevii NU si-au insusit mai NIMIC!
    Reforma sistemului educational in Finlanda, de exemplu, a durat peste 30 de ANI, a inceput in anii ’70 si azi Finlanda e in TOP, cititi depsre Reformma Educatiei in Finlanda, de exemplu!
    Expertii spun ca ceea ce deosebeste Finlanda de alte Tari la nivel Educational e faptul ca ASIGURA o formare foarte riguroasa a cadrului didactic la nivel de Masterat DIDACTIC, pe bune, NU la fabrici de diplome PSDiste!
    Comparativ, Romania are o calitate foarte slaba a majoritatii profesorilor, atat din pdv profesional, cat mai ales DIDACTIC!
    DIDACTIC, conform DEX= menit sa INSTRUIASCA. Parte a Pedagogiei care se ocupă cu Principiile și metodele PREDARII materiilor de învățământ și cu ORGANIZAREA învățământului.”

    Uitati-va ce Consilieri si-a luat Minsitresa de la Educatie(ea insasi o catastrofa care face gafe de cate ori deschide gura!) si veti intelege ca Educatia NU are nici o sansa curand sa schimbe ceva!

  7. Daca stii sa rezolvi ecuatii, te angajeaza la capsuni pe termen lung, toata vara. Trebuie sa inveti si oceanografie ca sa ajungi mai sus.