G4Media.ro

Graffiti cu Stelele lui David de la Paris ar fi comandate din…

Sursa Foto: X

Graffiti cu Stelele lui David de la Paris ar fi comandate din străinătate / Doi moldoveni  au declarat anchetatorilor francezi că acționau în numele unei terțe părți

Descinderea recentă a zeci de Stele ale lui David pe clădiri din Paris și din suburbiile sale, condamnată pe scară largă ca fiind antisemită, ar fi putut fi efectuată la „cererea expresă” a unui individ care locuiește în străinătate, a declarat marți procurorul din Paris, transmite The Times of Israel.

Un judecător de instrucție va cerceta acum care a fost intenția de a picta în masă clădiri cu aceste stele, a declarat procurorul Laure Beccuau într-un comunicat, în urma arestării a doi moldoveni care au declarat anchetatorilor că au acționat la cererea unei terțe persoane.

Beccuau a precizat că aproximativ 60 de Stele ale lui David au fost găsite pe ziduri din Paris în dimineața zilei de 31 octombrie, iar stele similare au fost găsite și în regiuni periferice.

Înregistrările video au arătat că inscripțiile au fost făcute de o femeie și un bărbat în timpul unei singure călătorii, urmărite de o a treia persoană care a făcut fotografii. Cei doi indivizi au părăsit rapid teritoriul francez.

Dar a fost stabilită o legătură cu imagini similare mâzgălite cu patru zile mai devreme, ceea ce a dus la arestarea celor doi moldoveni în cel de-al 10-lea district al Parisului la 27 octombrie, a precizat ea.

„Ei au declarat că au acționat la comanda unei terțe persoane în schimbul unei remunerații, ceea ce a fost susținut de o conversație în limba rusă pe telefonul lor”, a spus ea.

Investigațiile telefonice au arătat că cei doi moldoveni și cei care au fost în spatele graffiti-ului ulterior erau „în contact cu aceeași terță persoană”.

„În acest stadiu, nu este deci de exclus că mâzgălirea Stelelor lui David a fost făcută la cererea expresă a unei persoane care locuiește în străinătate”, a adăugat Beccuau.

Tensiunile au crescut la Paris, unde trăiesc mari comunități evreiești și musulmane, în urma atacului devastator comis de gruparea teroristă palestiniană Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, care a ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili. În plus, teroriștii au răpit cel puțin 240 de persoane – bărbați, femei și copii, inclusiv bebeluși – târându-i în Gaza ca prizonieri. Treizeci și cinci de cetățeni francezi s-au numărat printre cei uciși, iar nouă sunt ținuți prizonieri sau dispăruți, inclusiv mai mulți copii.

Asaltul a provocat un război în care Israelul a jurat să distrugă Hamas și să o înlăture de la putere în Fâșia Gaza. Israelul a efectuat atacuri intensive, afirmând că lovește infrastructura teroristă.

Graffiti-urile, care pentru unii au readus în memorie amintiri îngrozitoare ale ocupației naziste a Parisului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și ale deportării evreilor în lagărele de exterminare, au fost condamnate în tot spectrul politic.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a descris graffitile ca fiind „acte josnice”, spunând că acestea nu vor rămâne nepedepsite.

Cei doi președinți ai legislativului francez, Gerard Larcher, din partea Senatului Camerei superioare, și Yael Braun-Pivet, din partea Adunării Naționale, au făcut apel la un marș în masă împotriva antisemitismului în această duminică.

Între timp, un deputat francez a postat marți o înregistrare video în care, potrivit acestuia, apare un angajat al Ministerului francez al Afacerilor Externe care rupe afișe cu ostaticii deținuți de Hamas, afișate pe peretele unei clădiri. Activiștii pro-Israel au lipit afișe în orașe din întreaga lume, fiecare afișând numele și chipul unei persoane răpite împreună cu o cerere de eliberare a acesteia.

Deputatul Meyer Habib, cu dublă cetățenie franceză și israeliană, a postat pe X (fostul Twitter) spunând că Sophie Pommier, pe care a identificat-o ca fiind consilier de formare la minister, a fost cea care a dat jos afișele.

Sursa: The Times of Israel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. adica Rusia finanteaza si coordoneaza actiuni cu rol destabilizator in Occident, nu doar asasinate ? Cine s-ar fi putut gandi la acest scenariu ?! :)))

  2. RuZia vrea sa distruga UE si NATO nu e de mirare ca face astfel de lucruri fasciste.

  3. Nu v-ati prins ca Putin este in spatele majoritatii mizeriilor care se intampla in aceasta lume?