G4Media.ro

Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart…

Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

Google TV, platformă care stă la baza noilor Chromecast-uri şi a unor televizoare inteligente, ar putea include, în curând, canale TV, disponibile gratuit, dar cu reclame.

Surse din cadrul Google, citate de Protocol, susţin că Google negociază în prezent cu deţinătorii mai multor posturi de televiziune includerea acestora în cadrul platformei Google TV.

Canalele respective ar urma să fie disponibile gratuit, iar programele vor fi întrerupte cu reclame, similar celor din grila firmelor de cablu. Cel mai probabil, reclamele vor fi vândute de Google.

Versiunea de Chromecast a Google TV urmează să introducă o secţiune specială dedicată posturilor TV. Pe televizoarele smart cu Google TV, aceste posturi vor fi integrate alături de canalele TV furnizate de operatori.

Lansarea ar putea avea loc chiar în această toamnă, cel puţin în Statele Unite. Rămâne de văzut când sau dacă disponibilitatea va fi extinsă la nivel global.

Prin această mutare, Google intră în concurenţă directă, pe o nouă piaţă, cu operatorii de telecomunicaţii, iar platforma Google TV ar putea deveni o opţiune reală pentru cei care se gândesc să renunţe la serviciile televiziunilor prin cablu.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Trustul Intact sau cum dracul il cheama, adica Antenele, are deja disponibila aplicatiile pe Google TV. Sunt integrate in OS si arata chiar bine. Calitate HD in strainatate. Pacat ca ceilalti nu se misca asa repede.

    • Nu este același lucru! Dacă ai plăti câte 5-6 euro la fiecare trust sau grup de canale tematice, ai depăși 50 de euro.

  2. De 2 ani deja se regăsesc, pe platforma Google din orice Chromecast 2 sau 3, posturi de televiziune. Lunar se tot adaugă tot mai multe pisturi TV. Doar Google nu și-a lansat propriul post, dar asta nu-i mare scofală. Așa că, G4Media e „întârziată” rău de tot cu vestea.

  3. Bravo, e moartea nenorociților de moguli Politici.