G4Media.ro

Google lansează în România Google News Showcase, un nou program dedicat industriei…

Sursa: Google

Google lansează în România Google News Showcase, un nou program dedicat industriei media / G4Media.ro și Edupedu.ro, printre publicațiile care au semnat parteneriate cu Google / Proiectul a fost lansat până acum în 16 țări

Google lansează în România Google News Showcase, un produs şi un program de licenţiere dedicat redacţiilor de ştiri.

Potrivit unui comunicat al companiei, Google a semnat parteneriate cu 16 publicaţii din România – mass-media naţională, agenţii de ştiri şi radiodifuzori – urmărite de oameni din toată ţara. Aceste publicaţii sunt, în ordine alfabetică: Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro şi Wall-Street.ro.

Google va continua să extindă colaborarea pe platforma Google News Showcase cu alte redacţii.

Prin News Showcase, publisherii vor avea acces la o serie variată de paneluri prin care să ofere mai mult context ştirilor şi să adauge articole conexe, cronologie şi multe altele. Noile paneluri îi vor ajuta pe publisheri pentru a-şi face conţinutul mai vizibil pentru cititori. Panelurile News Showcase vor apărea în Google News şi Google Discover (pe mobil şi desktop) şi vor direcţiona cititorii către articolele de pe pagina publisherului. Mai mult, publicaţiile partenere vor primi plăţi lunare de la Google pentru drepturile de licenţiere ce vizează conţinutul pe care-l furnizează în News Showcase.

De la lansarea din octombrie 2020 a News Showcase, Google a semnat parteneriate cu mai mult de 1.500 de publicaţii de ştiri din toată lumea. Google News Showcase a fost lansat până acum în 16 ţări: India, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, Regatul Unit al Marii Britanii, Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia şi acum România.

„Google News Showcase este cea mai recentă iniţiativă a companiei de susţinere a jurnalismului şi a întregului ecosistem media. Astfel, cu ajutorul Google News, Top Stories şi Search, Google ajută oamenii să găsească ştirile căutate, iar editorii să ajungă mai uşor la cititori. Mai mult, Google investeşte în produse, finanţare şi programe care să sprijine industria media.

Acest efort include sprijinirea a 16 publisheri din România prin Fondul Digital News Innovation, cu un total de 1,8 milioane de dolari, precum şi furnizarea de ajutor financiar în perioada pandemiei către 50 de publisheri, prin Journalism Emergency Relief Fund. Din 2015, Google a oferit programe de training pentru aproape 900 de jurnalişti din România, sprijinindu-i în a verifica, documenta şi prezenta vizual mai bine articolele”, se spune în comunicatul Google.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. (Sursa: Agerpres)

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. un tool de control al propagandei in lume, controlata din…SUA.

  ce frumos

  • În Rusia ta, sunt numai ziariștii lui Putin, restul au fost omorâți.

  • @Vladimir Pfizer
   Lasa-l, e suparat ca nu apar RT, Sputnik si Luju.ro.

  • Pai ideea era că propagandă e peste tot. Presa liberă și obiectivă e doar in mintea voastră scurta , frustraților.

 2. În sfârșit un singur loc în care pot să citesc toate știrile despre cum ii rupe Ucraina pe rusi.

 3. „taxa de protecție” goagal.
  Ca să se apere în fata UE ca oferă ceva „creatorilor de conținut”.
  Plățile tot de google Irlanda sunt făcute sau de google România?

 4. G4 primeste bani de la Google, care nu ia absolut niciun banut de la guvernul SUA. Astfel, G4 respecta promisiunea de nu lua bani de la stiftunguri de stat.